Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Kämpande kyrkor

  Internationell inspirationsdag 29 maj Kämpande kyrkor

  Internationell inspirationsdag 29 maj Kämpande kyrkor Foto: Fredrik Olofsson

  Den 29 maj hade vi en digital inspirationsdag för ACT Svenska kyrkan i vårt stift. Temat var Kämpande kyrkor och vi hade gäster från Sydostasien denna gång.

  Först ut var Magdalena Vogt som är utsänd för ACT Svenska kyrkan i Myanmar det som tidigare var Burma. Hon berättade om hur situationen är i landet just nu och vad som har hänt den senaste tiden.

  Livet i Myanmar

  Hennes föredrag spelades in och du kan se det här. Inspelningen ligger på en sajt som heter Vimeo. Du kan klicka på förstoringspilarna så täcker filmen hela skärmen istället för att vara så liten. Vill du få kontakt med Magdalena så kan du maila till: Magdalena Vogt

  Biskop på flykt

  Vi hade också besök från en biskop från den oberoende filippinska kyrkan, (IFI) som heter biskop Antonio Ablon. Han har fått fly från sitt stift och sitt land då han tog ställning för en ursprungsbefolknings rätt till land och hans kamp. Han blev "rödstämplad" och upplevde att tillvaron blev osäker. Han bor sedan 2 år tillbaka i Hamburg skild från sitt stift och sin familj. Han berättar för oss hur det är att leva som biskop i landsflykt.

  Biskop Ablon lämnade också sin rapport till oss. Du kan ladda ned den själv och läsa. Den finns längst ned på sidan.

  Internationell inspirationsdag 29 maj Kämpande kyrkor

  Foto: Fredrik Olofsson

  Filer för nedladdning
  Redaktör och innehållsansvarig
  Fredrik Olofsson, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2021-06-03
  X
  Dokumentid: 1546886- Webid: 29037 - Unitid: 3