Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Linköpings stifts intranät

    Jämställdhet och likabehandling

    Linköpings stiftksorganisation tar arbetet med jämställdhet och likabehandling på allvar. Vi vill arbeta för jämställdhet och likabehandling i hela gemenskapen av sökande, bedjande, arbetande människor som kyrkan består av.

     

    Foto: Zandra Erikshed

     

    Jämställdhet är en av diskrimineringsgrunderna och handlar om lika villkor för kvinnor och män. Likabehandling handlar om att alla har samma värde och att alla ska behandlas på lika villkor, och då omfattas samtliga diskrimineringsgrunder. På följande sidor hittar du stöd för ert arbete med jämställdhet och likabehandling hos er.

    Skapad:2018-03-07 13:34:00

    Det är Diskrimineringslagen som ställer kraven på vad du ska göra. Som arbetsgivare är det aktiva åtgärder (f.d. jämställdhetsplan) som är ditt primära fokus. Och du ska arbeta med samtliga diskrimineringsgrunder.

    Läs mer
    Skapad:2018-03-07 15:09:00

    Hur går du tillväga för dina aktiva åtgärder (f.d. jämställdhetsplan)? Du ska ha ett fortlöpande arbete enligt en särskild arbetsgång, du ska samverka med arbetstagare, och du ska dokumentera ditt arbete.

    Läs mer
    Skapad:2018-03-23 13:40:00

    Vill du veta mer om jämställdhet och likabehandling? Här finns fakta och bakgrund för dig som vill lära dig mer i ämnet.

    Läs mer om Fördjupning
    Redaktör
    Pernilla Stridh, Linköpings stiftsorganisation
    Innehållsansvarig
    Annette Wickman, Linköpings stifts intranät
    Uppdaterad
    2019-10-08
    X
    Dokumentid: 1384993- Webid: 29037 - Unitid: 3