Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Internationellt

  Samtal vid Malawisjön

  Samtal vid Malawisjön Foto: Fredrik Olofsson

  Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk - den världsvida kristna kyrkan. I det nätverk möts människor från olika kulturer världen på en gemensam grund, tron på Jesus Kristus

  Mission handlar om att vara en gränsöverskridande kyrka, en kyrka som spränger gränser och som är i rörelse. En kyrka i mission är en kyrka som vågar, en kyrka i solidaritet, en kyrka som inte lever inkrökt i sig själv utan som finns till för världens skull. ​

  Mission är en av hörnstenarna i Svenska kyrkans uppdrag. Det handlar om att vi inte är oss själva nog eller slår oss till ro där vi står. Vi är alla delar i Guds pågående mission. I vår vardag, i det nära mötet vill vi tillsammans utvecklas i tro och lära om livet. 

  Varje kultur, varje tradition, varje människa, varje generation, varje nation, varje religion, varje församling har sina gränser, som trons kyrka överskrider. Om denna gränsöverskridande kyrka handlar mission. 

   

  Vad händer i Linköpings stift?                Vill du har gäster till din församling?

  Vi har en stort antal människor i vårt stift som gärna besöker er och berättar om sina erfarenheter. Lär mer här och boka in dem.

  Läs mer om gäster här.

  Unga stipendiater från den världsvida kyrkan

  Foto: Fredrik Olofsson


   

  Linda Larsson

  Linda Larssson från Vikingstad vald till det internationella rådet

  Linda Larsson från Vikingstads församling och som besökt Sydafrika och Mentormammor-programmet, har blivit vald till det internationella rådet för Svenska kyrkan. Läs mer här>>

   

  Elin och Cecilia har varit i Sydafrika

  Elin Holmberg, Valdemarsvik och Cecilia Öberg, Vikingstad är i Sydafrika för att lära sig mer om de projekt som Svenska kyrkan stödjer. De kommer tillbaka och berättar gärna om vad de varit med om. 
  Läs mer här vad de kan berätta om. 

   

   

  Elin Holmberg och Cecilia Öberg

   

  Ingen information? Kyrksam!

  Får du ingen information om internationellt arbete? Vill du ha men får till fel adress? Har du bytt epost-adress? Be då en församlings- administratör ändra i registret Kyrksam. Du gör det i den församling som du bor i. Stiftskansliet kan tyvärr inte ändra uppgifter. Du kan vara ombud/intresserad både för det internationella arbetet och SKUT utan problem. Längst ned finns en lathund för administratörer hur man arbetar i Kyrksam.

  Få ordn​ing på planeringen?

  När skall vi börja planera i vår internationella grupp och vad händer när? Ladda ned dokumentet nedan så får du en översiktsplan till det internationella arbetet – ett bra stöd för planeringen. Den första sidan beskriver vad som sker över året, den andra sidan beskriver när på året man behöver börja sin planering. Det andra dokumentet Tillsammans förändrar vi, är en enkel lathund för internationella grupper.

   Längst ned på sidan hittar du en länk till dokumentet.

  St. Paul's Theological Seminary, Guimaras, Filippinerna

  Foto: Fredrik Olofsson

  ​Samordning av det internationella arbetet i Linköpings stift

  Då många pastorat och församlingar har förändrat sin organisation har det internationella nätverket inte hängt med. Vi behöver därför ändra det genom att ha samordnare i varje pastorat eller stor församling. Samordnarna ska vara minst en frivillig och en anställd som utses av kyrkoråd respektive kyrkoherde. I stora pastorat bör det finnas flera samordnare för de internationella grupperna. Vilket uppdraget är framgår av dokumentet, Riktlinjer för internationella samordnare i Linköpings stift som finns att ladda ner nedan.

  Redaktör
  Pernilla Stridh, Linköpings stiftsorganisation
  Innehållsansvarig
  Fredrik Olofsson, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2019-03-08
  X
  Dokumentid: 1283076- Webid: 29037 - Unitid: 3