Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Internationellt liv

  Ungdomar Guimaras Filippinerna

  Ungdomar från Guimaras, Filippinerna Foto: Fredrik Olofsson

  Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk - den världsvida kristna kyrkan. I det nätverk möts människor från olika kulturer världen på en gemensam grund, tron på Jesus Kristus

  Mission handlar om att vara en gränsöverskridande kyrka, en kyrka som spränger gränser och som är i rörelse. En kyrka i mission är en kyrka som vågar, en kyrka i solidaritet, en kyrka som inte lever inkrökt i sig själv utan som finns till för världens skull. ​

  Mission är en av hörnstenarna i Svenska kyrkans uppdrag. Det handlar om att vi inte är oss själva nog eller slår oss till ro där vi står. Vi är alla delar i Guds pågående mission. I vår vardag, i det nära mötet vill vi tillsammans utvecklas i tro och lära om livet. 

  Varje kultur, varje tradition, varje människa, varje generation, varje nation, varje religion, varje församling har sina gränser, som trons kyrka överskrider. Om denna gränsöverskridande kyrka handlar mission. 

  Hopp – så här blev den internationell inspirationsdag den 19 mars 2022 i Mantorp

  Äntligen fick vi träffas efter 2,5 års isolering. Se bilderna från helgen i Mantorp. 

  Internationell inspirationsdag Mantorp 19 mars 2022

  Internationell inspirationsdag Mantorp 19 mars 2022 Foto: Fredrik Olofsson

  Skapad:2022-03-21 09:32:00

  Trots världsläget med ett krig och flyende civila träffades vi Mantorp för att ha en internationell inspirationsdag med temat Hopp. Kanske just därför.

  Läs mer om Hoppfull internationell träff

   

  Julinsamlingen 2021/22 rekord!

  Skapad:2022-03-16 14:27:00

  Julkampanjen blev en succé. Det samlades in som aldrig förr.

  Läs mer om Julkampanjen blev toppen!

  Internationell träff hösten 2021

  Synagoga Subotica Serbien beskuren

  Synagoga i Subotica Serbien Foto: Fredrik Olofsson

  Skapad:2021-10-24 10:55:00

  Under temat en enda mänsklighet träffades vi digitalt för att lyssna till om att leva tillsammans och att leva i skapelsen. Vi hade flera gäster under den digitala dagen.

  Läs mer om En enda mänsklighet

   ​

  Ingen information? Kyrksam!

  Får du ingen information om internationellt arbete? Vill du ha men får till fel adress? Har du bytt epost-adress? Be då en församlings- administratör ändra i registret Kyrksam. Du gör det i den församling som du bor i. Stiftskansliet kan tyvärr inte ändra uppgifter. Du kan vara ombud/intresserad både för det internationella arbetet och SKUT utan problem. Längst ned finns en lathund för administratörer hur man arbetar i Kyrksam.

  Få ordn​ing på planeringen?

  När skall vi börja planera i vår internationella grupp och vad händer när? Ladda ned dokumentet nedan så får du en översiktsplan till det internationella arbetet – ett bra stöd för planeringen. Den första sidan beskriver vad som sker över året, den andra sidan beskriver när på året man behöver börja sin planering. Det andra dokumentet Tillsammans förändrar vi, är en enkel lathund för internationella grupper.

   Längst ned på sidan hittar du en länk till dokumentet.

  St. Paul's Theological Seminary, Guimaras, Filippinerna

  Foto: Fredrik Olofsson

  ​Samordning av det internationella arbetet i Linköpings stift

  I varje pastorat eller egen större församling behövs samordnare.

  Samordnarna ska vara minst en frivillig och en anställd som utses av kyrkoråd respektive kyrkoherde. I stora pastorat bör det finnas flera samordnare för de internationella grupperna.

  Vilket uppdraget är framgår av dokumentet, Riktlinjer för internationella samordnare i Linköpings stift som finns att ladda ner nedan

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Fredrik Olofsson, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2022-10-18
  X
  Dokumentid: 1283076- Webid: 29037 - Unitid: 3