Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Gudstjänst

  Gudstjänsten är det mest centrala uttrycket att vara kyrka och har firats så länge den kristna tron har funnits. Gud har en mission som varje församling är en del av har till uppgift att ge vidare. Gudstjänsten gestaltar detta och är både en gåva och ett ansvar. Gudstjänst är ett av fokusområdena för stiftsorganisationens arbete 2019-2022.

  En av de centrala delarna i fokusområdet är gudstjänstutvecklingsprogrammet, som numera går att genomföra på hemmaplan. På så vis blir det både billigare att delta, enklare, och möjligt att involvera fler människor. Missa inte detta!.Du hittar information om det här nedanför.

  En annan viktig faktor är införandet av den nya kyrkohandboken. Bland annat pågår översättandet av handboken till olika språk, och i maj 2020 är den finska versionen klar för användning.

  Stiftsorganisationen kommer även att samordna arbetet med församlingsinstruktioner och biskopsvisitationer så att gudstjänstlivet gynnas.

   

   

  Skapad:2013-06-12 10:34:00

  Gudstjänsten är en mötesplats mellan Gud och människa, men också en plats där vi sökande, bedjande människor får möta varandra och få del av Guds kärlek och barmhärtighet.

  Läs mer om Gudstjänstutveckling
  Skapad:2015-05-28 09:00:00

  Du kan förändra din gudstjänst i jämställd riktning. Här hittar du några lästips för att arbeta med din gudstjänst.

  Läs mer
  Redaktör
  Christine Selse, Linköpings stiftsorganisation
  Innehållsansvarig
  Marie Amnéus Hagman, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2022-01-14
  X
  Dokumentid: 1455153- Webid: 29037 - Unitid: 3