Gröna hörnan

I Gröna hörnan i Vadstena klosterkyrka kan man lyssna på korta föredrag från många olika talare. Inspirerande, delande, informativt och lärorikt.

Konferencier Magnus P Wåhlin

Magnus P Wåhlin är skolpräst på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö. Magnus har tidigare arbetat som miljöhandläggare och internationell sekreterare för Växjö stift.

Följ Magnus blogg på www.ekoteologi.se
Läs en intervju med Magnus, gjord av Svenska kyrkan i Huddinge.

Klimatförändringar idag, vad det innebär för dig och för tanzaniska bönder

Vårt sätt att leva förändrar sakta men säkert vårt klimat och våra livsförutsättningar.Anna Samuelsson från Åtvidaberg berättar om sin tid i Tanzania. Som student på en utbildning hos Vi-skogen och Nordens folkhögskola: ”Hållbar utveckling runt Victoriasjön", gjorde Anna fem månaders praktik i Musoma, Tanzania.

Läs Annas blogg från praktiktiden

Läs Correns artikel om Anna

Dela Guds kärlek till världen

Biskop Martin samtalar med miljösamordnare Per Rosenberg utifrån stiftsfestens tema.

Ekologi och teologi = Ekoteologi

Biskop Martin Modéus har utsett år 2014 till ekoteologins år i Linköpings stift.

Foto: Mats A Sverker

Klimatsmart mat i Vadstena kommun