GIP - Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform

GIP är en enhetlig IT-miljö för stift, pastorat och församlingar i Svenska kyrkan. Syftet med GIP är att erbjuda ett kostnadseffektivt, säkert och uppdaterat IT-system för hela Svenska kyrkan. Plattformen innehåller en samling program och andra verktyg som förenklar och effektiviserar det dagliga arbetet.

I Linköpings stift har vi sedan 2011 arbetat med införande av den gemensamma IT-plattformen. 2019 är två tredjedelar av stiftets pastorat och församlingar anslutna. Vi arbetar mot att minst 90 procent ska vara anslutna 2022. Genom att arbeta på ett enhetligt sätt, med likformade verktyg och it-stöd kan vi minska mängden resurser som förbrukas på administration och förvaltning​

Arbetet med att ansluta sig till GIP sker i samverkan mellan pastorat/församling, stift och nationell nivå.

Om du är intresserad av att ansluta dig kontaktar du stiftsorganisationen.

Mer information om GIP når du via länken nedan.

Läs mer om GIP

Christine Selse, Linköpings stiftsorganisation