Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  A–Ö Verksamhet i alfabetsordning

  Stiftets församlingar lever ett rikt och mångfacetterat liv. För att stödja detta liv arbetar stiftsorganisationen med många olika frågor; främjande- och tillsynsarbetet rymmer allt från arkivfrågor till överläggningsdagar.

   

  Stiftsorganisationens främjandearbete

  Inriktningen på stiftsorganisationens arbete påverkas av olika bestämmelser och strategiska vägval såsom biskopens herdabrev, stiftsstyrelsens strategidokument och Kyrkoordningen. Mycket viktigt är också det nära samarbete som sker med stiftets församlingar och pastorat och de viktiga frågor som fångas upp vid visitationer och i församlingsinstruktioner.

  ​Stiftsorganisationens tillsynsuppdrag

  Församlingarnas självstyre utövas inom ramen för Svenska kyrkans gemensamma bekännelse och ordningar. Den som vigs till präst eller diakon i Svenska kyrkan avger löften och ges ett särskilt ansvar för grundläggande funktioner i kyrkans liv. Biskop och domkapitel har tillsyn över hur församlingen utför sitt uppdrag att vara kyrka och hur de vigda efterlever sina löften. Stiftet har även tillsyn över förvaltningen i pastorat och församlingar. 

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Christine Selse, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2019-11-13
  X
  Dokumentid: 1380684- Webid: 29037 - Unitid: 3