Fairtrade

Rättvisemärkning och Fairtrade är högt på kyrkans agenda även i år. I oktober kommer en möjlighet att manifestera detta tydligt.

Snart är det Fairtrade-fokusveckor (v41-42). Under dessa veckor är det fokus på Fairtrade i hela landet.

Fairtrade Fokusveckorna

Årets stora kampanj för Fairtrade äger rum 9–22 oktober. Fokus i år är att välja och handla fairtrade.

Målet med kampanjen är att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Lägg #fairtradeivarjekundkorg du också!

Vad är Fairtrade diplomering?

Har ni jobbat med Fairtrade under många år i församlingen och behöver ny inspiration?Dricker ni Fairtrademärkt kaffe men vill tydligare med det. Då kan ni bli en Kyrka för Fairtrade-diplomerade. Det är enkelt. För att få mer information om vad det innebär kontakta Cecilia Öberg, präst i Vikingstad och skicka en epost.

Ju fler vi blir som fikar och använder Fairtrademärkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Tillsammans gör vi världen bättre!
    Hälsningar Cecilia Öberg, Fairtrade-ambassadör, präst i Vikingstads församling och medlem i Linköpings stifts internationella råd.

Här finns mer information och möjlighet att beställa informationsmaterial, ladda ner bildspel, andakts- och gudstjänsmaterial med mera.

Längst ned kan du ladda ned en flyer i A6 format med information om Fairtrade som du kan skriva ut.

www.kyrkaforfairtrade.org
    www.fairtrade.se