Det här händer under inspirationsdagen

Klosterkyrkan är Vadstenas församlingskyrka och ligger mitt i det gamla klosterområdet. Bakom långsidan, nere vid Vättern ligger Vadstena folkhögskola. Foto: Fredrik Unger

Välkomna till inspirationsdagen! Den börjar och slutar i Vadstena klosterkyrka där vi är hela dagen med undantag för morgonfika och lunch.

8.00 Mässa
    8.30 Fika, Vadstena folkhögskola.
    9.00 Morgonbön/laudes.
    9.20 Inledning. ”Walk The Talk” -vi trampar upp stigen.
    Dagens upplägg med föreläsningar och fotspår introduceras.
    9.40 Presentation av föreläsarna.
    10.00 "Bli som barn?!". Barn som livsform och kategori. Religionspedagogiska och teologiska perspektiv. Vem är barn? Vilken plats ger vi barnet och vår längtan i Svenska kyrkan?
    Kent Wisti och Caroline Gustavsson.
    10.45 Fotspår, föreläsarna finns längs fotspår i kyrkan.
    11.30 Lunchmusik. "Vårsång": duetter med Stina Åkerberg och Amanda Friesendahl, Vadstena sång- och pianoakademi. Orgel och piano: Beatrice Paping, Vadstena församling.
    12.00 Middagsbön/sext, därefter lunch i Vadstena folkhögskola.
    13.15 "Bildning som erfarenhet och icke-vetande". Kunskapandet som rörelse, utväg och möjlighet för ett mer mänskligt och levande liv.
    Jonna Bornemark och Björn Wiedel.
    14.00 Fotspår.
    14.45 Fika i klosterkyrkan.
    15.00 Bön/vesper
    15.15 "Vad gör vi? Hur tänker vi om det vi gör? Om att forska tillsammans i praktiken. Aktionsforskning och kyrkosyn i Vadstena och Dals församlingar utifrån perspektivet konfirmander och ungdomar.
    Jonas Ideström och Carina Sundberg.
    16.00 Fruktstund.
    16.15 "När kyrkan blir för trång är Gud alltid större." Om normkritik och Godly play.
    Mirjam Fors och Malin Attervåg.
    16.45 "På frukten känner man trädet". Gemensam reflektion från alla fotspår.
    Moderator: Lise-Lotte Wallin.
    17.30 Vandra vidare.

Fotspår

(karta delas ut vid dagens början)

Frälsarkranskoret
    Jonna Bornemark och Björn Wiedel

Brödrakoret
    Malin Attervåg och Mirjam Fors

Mariakapellet
    Caroline Gustavsson och Kent Wisti

Birgittaskrinet
    Jonas Ideström och Carina Sundberg

Möjlighet till egen reflektion i labyrinten utanför Klosterkyrkan - om vädret tillåter.

Tillbaka till sidan där du hittar mer information om dagen, om föreläsarna, anmälan, kontaktperson, etc

Katarina Blyme, Linköpings stiftsorganisation
    2021-01-25