Corona-kommunikation

Livesänd gudstjänst? Nya - smittfria - verksamheter? Här samlas tips på hur vi kan vara kyrka i Coronasmittans tid. Bidra gärna med idéer.

Dela gärna biskop Martin i påsk!

27 mars
    Lägg in dina digitala gudstjänster i den gemensamma kalendern

24 mars
    Biskop Martins bön i Coronasmittans tid
    har tonsatts av en kyrkomusiker i Ljungskile.

19 mars
    Jourhavande präst utökar sina tider
    Trycket på Jourhavande präst ökar. Därför utökas öppettiderna.
    Läs pressmeddelandet.

18 mars
    Digitala möten
    Konferenssystemet Pexip digitala möten, som går att ordna på beställningsportalen BAS är en smidig tjänst för att träffas på distans. (Åtkomst till BAS kräver behörighet som någon eller några i församlingen/pastoratet har).
    Alla kan ansluta via en länk i ett mötesmejl. Inga speciella program krävs, du behöver bara ha en dator/telefon/platta med mikrofon och kamera.
    Det räcker att mötesorganisatören har Pexip, mötesdeltagarna behöver inte det. Det går att dela både video och skärm - perfekt om ni vill visa upp en presentation på en digital personalsamling
    Kostnaden är 100 kr per användare och månad. Det är alltså användaren som sätter upp mötet som betala - resterande mötesdeltagare behöver inte vara betalande användare.

Tidningen Dagen skriver:
    Pingstkyrkan i Linköping har börjat ringa till alla medlemmar över 80 år för att se om de behöver hjälp.
    Volontärer i Svenska kyrkan i Gävle erbjuder äldre hjälp att handla.

Sörbykyrkan i Örebro vill ringa alla församlingens 75-åringar
    "Vi har ett gatuteam som står utanför kyrkan och visar att vi finns. Där erbjuder vi bland annat bön och samtal, men rekryterar även folk till volontärteamet. För det andra har vi en telefontjänst där vi ringer så många som möjligt."

17 mars
    Jourhavande präst utökar tillgängligheten.
    Tiderna kan komma att utökas ytterligare. Länken ovan uppdateras kontinuerligt.

17 mars
    skriver Motala Tidning om Betelförsamlingen i Fornåsa som tillsammans med medlemmar vill hjälpa till att köra hem mat till ortsbor som behöver hjälp i corona-tider.
    "Förhoppningen är att det också kan bidra med lite trygghet och hopp för den som känner sig orolig", säger pastor Linn Bernberg.

16 mars
    S:t Petri kyrka i Malmö livesänder konsert.
    "Mitt i en tid av oro, en tid då våra gränser och våra naturliga mötesplatser stängs blir behovet av kulturella möten större än vanligt".
    Vilka tekniska lösningar finns? Vad gäller med upphovsrätten för psalmer? Dessa frågor och andra kommer snart att besvaras här.

16 mars
    "Palt, soppa och semlor som vanligt"
    I Umeå erbjuder församlingen take-away

13 mars