Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Bjud in gäster!

  Hur är livet i andra länder? Vill du bjuda in någon till er internationella grupp? Här finns en lista med gäster som ni kan bjuda in till er församling.

  Sydafrika

   

   

  Sydafrika

  Elin Holmberg och Cecilia Öberg har varit i Sydafrika och mött mentor-mammor och sett hur gruvdriften fördärvar människors livs- möjligheter. 
  Du når dem på mail: 
  Elin Holmberg
  eller
  Cecilia Öberg

   

  Sydafrika 

  Foto: Max Wahlund

   

  Linda Larsson har under vintern 2015 varit i Sydafrika och besökt de projekt som Svenska kyrkan stödjer. Framförallt har hon besökt mentor-mammor arbetet i Philani som är det som stöds med julkampanjerna Låt fler fylla fem. 

  Linda kan berätta om barn och mammors situation i Sydafrika och om de andra projekt som stöds. 

  Hör av dig till Linda Larsson på mail: mailto:llarsson.96@live.se?subject=Besök av dig! eller telefon:​ 070-937 10 36

   

  Tanzania

  Britt-Sofi Forss har mångårig erfarenhet av vänförsamlingsprogram i Tanzania. Hon har arbetat med vänförsamlingar i de södra stiften av ELCT (Evangelical Lutheran Church in Tanzania). Hon är en väldigt bra resurs om ni funderar på att starta vänförsamlingsarbete. Britt-Sofi kan berätta mycket som sina år, senast i Tanzania. 

  Kontakta henne om du vill veta mer: ​E-post till Britt-Sofi Forss

   

  Israel och Palestina

  Både Inger och Kjell Jonasson började arbeta i Israel och Palestina i början av åttiotalet och har sedan i tjänsten återvänt dit och till andra länder i Mellanöstern under snart trettio år. Inger arbetar på lutherska kyrkans kulturcenter i Betlehem, ICB. Hon är bildlärare vid högskolan (Dar Al Kalima College) och ICB. Kjell arbetar på Jerusalem Interchurch Center som drivs av Kyrkornas Världsråd samt på Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem.​

  Kontakta dem om du vill veta mer: E-post till Inger Jonasson 

   

  Filippinerna

  Foto: Fredrik Olofsson

  Lilly Mattsson var utsänd i Ung i Världsvida kyrkan 2013 där hon tillsammans med Isabell tillbringade tre månader i Filippinerna. Hon brinner för kvinnors rättigheter runt om i världen och engagerar sig i internationella frågor för att alla människor bör ha samma rättigheter. 

  Kontakta henne om du vill veta mer:​ E-post till Lilly Mattsson

   

  Filippinerna

  Foto: Fredrik Olofsson

  Isabell Othonen var en av stipendiaterna som åkte till Filippinerna 2013 med Ung i Världsvida kyrkan. Hennes intresse för att hjälpa människor har alltid funnits hos henne och hon brinner särskilt för frågan om att alla ska få bra sjukvård, var man än är född.

  Kontakta henne om du vill veta mer:​ E-post till Isabell Othonen

   

  Södra Afrika

  Foto: Lisa Eriksson

  Linnea Hultegård åkte som stipendiat i Ung i Världsvida kyrkan 2014 till Södra Afrika där hon besökte systerkyrkan ELCSA i tre månader. Hon berättar gärna om sin utbytestid där hon bland annat besökte ett diakonalt HIV/aids center i Soweto och några av självförsörjningsprojekten i Swaziland.

  Kontakta henne om du vill veta mer: E-post till Linnea Hultegård

   

  Tanzania

  Foto: Linnea Hultegård

  Åsa Hultegård från Södra Vedbo pastorat deltog under våren 2015 i ett volontärprogram genom Älvsby folkhögskola i Luleå stift. Under tre månader arbetade hon på två olika förskolor i Mbeye i Konde stift i Tanzania. 

  Kontakta henne om du vill veta mer:​ E-post till Åsa Hultegård

   

  Tanzania 

  ​Större delen av yrkeslivet har Anne-Sophie och Gunnar Norlén arbetat runt omkring i världen, utsända av Svenska Kyrkans Internationella avdelning. Deras gemensamma drivkraft har varit att undervisa och har undervisat i sjukgymnastik och teologi. De har varit utsända till Tanzania och en systerkyrka till oss – ELCT

  Kontakta dem om du vill veta mer: E-post till Gunnar eller E-post till Ann-Sophie

   

  Filippinerna

  Foto: Mats A Sverker

  Fredrik arbetar med de internationella frågorna på stiftkansliet och har själv varit i Asien och arbetat i Filippinerna med teologisk utbildning för systerkyrkan IFI. Han berättar även gärna övergripande om det internationella arbetet och vad man som församling eller internationell grupp kan arbeta för. 

  Kontakta honom om du vill veta mer: E-post till Fredrik Olofsson

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  $N$-3369E678A050-KNET\malmelan, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2017-11-28
  X
  Dokumentid: 1283866- Webid: 29037 - Unitid: 3