Att tala hopp - intervju biskop Emelyn

Biskop Emelyn Dacuycuy

Biskop Emelyn Dacuycuy Foto: Fredrik Olofsson

Isolering är tråkigt. En pandemi är global och samma förhållningsregeler som gäller i Sverige, gäller över hela världen. Så också i Filippinerna. Vi fick ett samtal med den första kvinnliga biskopen, Emelyn Dacuycuy i den Oberoende Filippinska kyrkan (IFI). Hur kan man tala om hopp när det är så här?

Det är lika tråkigt överallt. Pandemin är global och det finns ingen plats som är skonad. Vi delar den. Vi delar också vilsenheten och kreativiteten inför detta. Hur talar man om hopp på andra sidan jordklotet? Vi fick en intervju med biskop Emelyn Dacuycuy som berättar om hur hon gör i sitt stift. (Det kan ta lite tid innan filmen startar, den behöver laddas ned något innan den börjar. Så vänta någon minut så kommer filmen igång.)

De filmsekvenser du ser är filmade innan pandemin. Så ser det alltså inte ut just nu i filippinska kyrkor.

Fredrik Olofsson, Linköpings stiftsorganisation
    2021-03-24