Välkommen till stiftsorganisationens plats med information till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Svenska kyrkan i Linköpings stift.

Skapad:2020-03-11 11:07:00

Här samlar Linköpings stiftsorganisation rekommendationer, aktuella vägledningar och andra nyheter gällande coronaviruset. Sidan uppdateras, senaste information överst.

Läs mer om Coronaviruset

Ola Linderoth, kyrkoherde i Söderköping S:t Anna

Ola Linderoth, kyrkoherde i Söderköping S:t Anna Foto: Christer Pihl-Jonasson

Visitationerna är igång
    Vårens utbrott av Corona satte stopp för inplanerade bsikopsvisitationer. Men nu är de igång om än i något förändrad skepnad. Först ut är Söderköping S:t Anna församling. Nästa vecka väntar Ydre pastorat.
    2020-09-17 10:22
    Carina Boman är ny rektor på Vadstena folkhögskola.

Carina Boman är ny rektor på Vadstena folkhögskola. Foto: Katarina Sandström Blyme

Ny rektor på Vadstena folkhögskola
    Vadstena folkhögskola har fått en ny rektor. Carina Boman heter hon och började sitt nya arbete måndag 14 september. "Det ska bli så roligt att arbeta med folkbildning igen", säger hon.
    2020-09-14 13:11

Examinerade kyrkomusiker och församlingspedagoger: Karin Wall-Källming (stiftsmusiker), Åsa Arvidsson, Annika Davidson, Mariette Lagg och Hanna Granström. Foto: Linnea Schmeling

Vacker ceremoni när musiker och pedagoger tog examen
    Den 7 september hölls examenshögtid för församlingspedagoger och kyrkomusiker i Linköpings domkyrka. Fyra musiker och en pedagog välkomnades till stiftet av biskop Martin Modéus. Under ceremonin framfördes vacker musik och textläsning av de nyexaminerade.
    2020-09-08 11:14
    Samlingen för kyrkoherdar och församlingsherdar hölls i Linköpings missionskyrka. Den stora kyrksalen gjorde fysisk distansiering möjlig.

"Lärande i pandemins tid", en samling för kyrkoherdar och församlingsherdar hölls i Linköpings missionskyrka. Foto: Katarina Sandström Blyme

Lärande i pandemins tid
    Våren 2020 försatte oss i en situation som inte liknar någon annan. Coronaviruset spreds och kyrkan tvingades till anpassning. Stora ansträngningar för att "ställa om" har gjorts. Hur gick det till? Vad har vi lärt oss? Vad gör vi i fortsättningen? Om det samtalade ett sextiotal kyrkoherdar och församlingsherdar som kallats av biskop Martin Modéus 3 september.
    2020-09-07 11:35
    En av körerna som fortsatt öva är damensemblen Vadstena Vocalis som leds av Beatrice Paping. Här sjunger kören i Vadstena klosterkyrka på nationaldagen.

Vadstena Vocalis och musiker under ledning av Beatrice Paping musicerar med coronaavstånd i Vadstena klosterkyrka på nationaldagen. Foto: Fredrik Unger

Fler tips och råd om körsång i coronatider
    27 augusti utkom de svenska körförbunden (där Sveriges kyrkosångarförbund är störst) med en gemensam skrivelse innehållande tips, råd och bra check-lista för körlivet.
    2020-08-27 14:51
    1 2 3 4 5  ... < >