Signalelement lärande och undervisning

Lärande och undervisning har ett signalelement. Det ser ut som i bilden ovan: en grafiskt utformad flik med texten Lär mer. Använd gärna signalelementet i sammanhang som handlar om lärande och undervisning.

Signalelementet för lärande och undervisning är en grafiskt utformad flik i orange. Använd gärna signalelementet för att skapa nyfikenhet och igenkänning när det gäller insatser som har med lärande och undervisning att göra. Det är fritt fram, du behöver inte fråga först!

"Lär mer" inkluderar både undervisning (lär ut mer) och lärande (lär dig mer och lär av varandra). Fliken visar också att lärande inte är något nytt och eget, utan är en dimension av kyrkans uppdrag som vi just nu kraftsamlar kring.

Både inomkyrkligt och externt är det möjligt att använda signalelementet

Signalelementet ska ska användas tillsammans med Svenska kyrkans logotype. Det kan användas på webbsidor, i presentationer, annonser, foldrar och inlägg i sociala medier.​

Det finns många tillfällen att använda signalelementet

Några exempel på hur och när signalelementet kan användas (det finns förstås många fler):

• ppt-presentation som berättar vad programmet för lärande och undervisning är
    • fördjupnings- och fortbildningstillfällen om lärande och undervisning i stiftet, pastoratet eller församlingen
    • föreläsningsserier om någon aspekt av kristen tro
    • grund- och fördjupningskurser i kristen tro
    • artiklar i församlingstidningar som förmedlar innehållet i kristen tro
    • avslutningsbild i en kort film som beskriver exempelvis varför vi firar påsk.

Skara stift använder signalelementet i samband med sin kick-off 2020.

Tre nya varianter: Lär in, Lär ut och Lär av

På önskemål från några av stiften har signalelementet kompletterats med tre ytterligare textvarianter. Tanken är att skapa ännu fler möjligheter att använda signalelementet, i samband med lärande och undervisning som sker med olika fokus och i olika riktningar. En flik i orange består, men vid sidan av Lär mer kan man också välja att den ska ha texten Lär in, Lär ut eller Lär av.​

Ladda ner signalelementet i rätt format

Det finns en mängd olika filformat att använda, och du kan ladda ner dem här nedanför. Om du inte har något designprogram kan du öppna mappen som heter Skärm och använda någon av de två filerna i PNG-format.

Riktlinjerna för användning (här nedanför) handlar om hur du designmässigt lägger in signalelementet. Har du frågor om i vilka sammanhang du ska använda signalelementet, hör gärna av dig

Ladda ner signalelementet Lär mer (zip-fil)

Ladda ner signalelementet i de nya varianterna Lär in, Lär ut, Lär av (zip-fil)

Hämta riktlinjer för användning av signalelement (pdf)