Linje 1. Undervisning i församlingen

Övning på läger

Övning på läger Foto: Magnus Aronson

I den första linjen av programmet får församlingar stöd i sitt arbete med lärande och undervisning.

Arbetet i linje 1 sker i nära samverkan mellan stift och nationell nivå.

Digital resursbank för lärande och undervisning

I resursbanken ska du kunna hitta material för att undervisa om kristen tro och tradition, i olika former och för olika målgrupper och situationer. Välkommen att läsa mer och se en demofilm som visar hur resursbanken ser ut och fungerar.

Bakgrund: Församlingsbesök om utmaningar och lösningar

Hösten 2019 gjorde medarbetare från stift och nationell nivå gemensamt ett antal besök i församlingar av olika storlek och karaktär, i alla stift.  Huvudsyftet med besöken var att få en bild av hur undervisningsarbetet ser ut runt om i landet fånga upp församlingsmedarbetarnas behov och önskemål beträffande undervisningsuppdraget. ​ Både vid dessa besök och i samtal med stiftsreferensgruppen för lärande och undervisning blev det tydligt att det finns gott om både material och metoder, men att dessa inte delas i tillräcklig utsträckning. Därför fokuserar nu nationell nivå på att ta fram en digital resursbank för lärande och undervisning, och på att utveckla material som saknas.

Anders Rune, Lärande och undervisning
    2022-01-10