Kommunikationsmaterial 2019

Material för lärande och undervisning

Material för lärande och undervisning Foto: Magnus Aronson/Ikon

Programmet Lärande och undervisning engagerar hela Svenska kyrkan i att utveckla arbetet med lärande och undervisning. Här finns stödmaterial om satsningen för dig som ska berätta för andra, och för dig som själv vill veta mer.

Flyer

med rubriken "Undervisa när tillfälle ges". Beskriver programmet Lärande och undervisning och hur arbetet är tänkt att gå till.

Ladda ner flyer "Undervisa när tillfälle ges"​ (pdf)

Powerpointpresentation

för dig som ska berätta för en grupp om programmet Lärande och undervisning eller för dig som själv vill veta mer. I presentationen finns förslag till talarstolpar, men du väljer själv vad som passar i det sammanhang där du ska hålla din presentation. Det finns också några bilder som exemplifierar lärsituationer - välj om du vill använda dem eller plocka bort dem.

Ladda ner powerpointpresentation (ppt)

Använder du en äldre version av Powerpoint, hör gärna av dig så får du en version som fungerar hos dig.

Grafiskt signalelement

Lärande och undervisning har ett signalelement. Använd gärna det i sammanhang som handlar om lärande och undervisning.

Läs mer om hur du använder signalelementet (pdf)
    Ladda ner signalelementet

FAQ - frågor och svar

Här samlar vi svar på frågor som kommer eller kan tänkas komma från olika målgrupper: medarbetare, kommunikatörer och media.​ FAQ:n kommer att byggas på efterhand.

FAQ om programmet Lärande och undervisning (pdf)

Korta textbeskrivningar

Så här kan du kort beskriva programmet Lärande och undervisning (kanske i samband med samarbetsprojekt, aktiviteter ni ordnar och liknande).

Programmet Lärande och undervisning engagerar hela Svenska kyrkan i att utveckla arbetet med lärande och undervisning – brett, långsiktigt och kreativt. Syftet är att göra kristen tro, tradition och kulturarv levande och tillgängligt för många.

Förslag till kort beskrivning för att förklara sammanhangen när stift och församlingar gör särskilda satsningar (välj ett av alternativen: ingår i eller är en del av).

XX ingår i/är en del av programmet Lärande och undervisning, som är Svenska kyrkans gemensamma satsning på undervisning i kristen tro.

Ärkebiskopens tal om undervisning

Under kyrkomötets första session i oktober 2019 höll ärkebiskop Antje Jackelén ett tal om undervisning.

Läs ärkebiskopens tal om undervisning (pdf)

Maria Södling, Avdelningen för kyrkoliv
    2020-09-24