Biskopsbrev om lärande och undervisning

Omslaget till biskopsbrevet om lärande och undervisning

Omslaget till biskopsbrevet om lärande och undervisning. Foto: Shutterstock/Ikon

Biskopsbrevet "och lär dem ...” lanseras 25 augusti 2021. Biskopsmötet har sedan flera decennier skrivit brev till Svenska kyrkans församlingar om olika ämnen som är aktuella. Det här biskopsbrevet finns nu som ett grunddokument för vad kyrkans undervisning och lärande innebär.

Undervisning utgör, tillsammans med gudstjänst, mission och diakoni, kyrkans grundläggande uppdrag.

Biskopsbrevet för lärande och undervisning lanseras den 25 augusti 2021 och syftar till att:

• samla ihop teologiska, historiska och pastorala perspektiv på lärande och undervisning
    • vara ett grunddokument för Svenska kyrkans undervisning
    • ge teologiska och pedagogiska redskap för att nå målen i visionen som kyrkostyrelsen har
    • förmedla vad det är att kunna något, att lära sig något, och vad kyrkan har i uppdrag att ge vidare.

Ladda ner eller beställ biskopsbrevet för lärande och undervisning​

Direktlänk för att ladda ner "och lär dem ..." i pdf-format

Till webbshoppen för att beställa "och lär dem ..." i tryckt eller digital form

Om biskopsbrevet "och lär dem ..." på svenskakyrkan.se (att länka till när ni kommunicerar biskopsbrevet i andra kanaler)

Fakta och pressmaterial

FAQ (pdf)

Bild på biskopsbrevets omslag

Pressmeddelande om biskopsbrevet

Presentationsmaterial

Powerpoint om biskopsbrevet för lärande och undervisning (ppt).
    Bildserie med förslag på talarmanus. De två sista bilderna i presentationen saknar förinlagd text, och kan plockas bort om du inte vill använda dem för att lägga in eget innehåll.

Alla bilder ur biskopsbrevet (i Ikon, inloggning behövs)

Banner för intranät 290x220

Banner för intranät 630x400

Banner för nyhetsbrev

Biskopsbrevet om lärande och undervisning finns från den 25 augusti också i den digitala resursbanken för lärande och undervisning.

Anna Cöster, Lärande och undervisning
    2021-10-11