Bidra med innehåll

Godly Play i Mariakyrkan, Skogås

Foto: Magnus Aronson

Här samlar vi innehåll till en kommande digital resursbank för lärande och undervisning i hela Svenska kyrkan. I resursbanken ska du kunna hämta material, metoder och stöd för lärande och undervisning om kristen tro och tradition, oavsett vilken roll du har. Det gäller både den planerade verksamheten i församlingen och när du hamnar i ett spontant samtal om kristen tro.

Innehållet vi har börjat samla redan nu handlar bland annat om bibelsamtal, konst i kyrkorummet, bön, undervisning i samband med kyrkliga handlingar, katekumenat, konfirmation, kyrkoåret, livsfrågor, psalmer, pedagogik, 0-18, att mötas och dela. Det gäller alla åldrar och alla förkunskapsnivåer.

Här kan du läsa mer om resursbanken för lärande och undervisning.

Välkommen att fylla på i samlingen! Kanske hittar du tips att använda dig av redan nu?

Gör så här för att bidra med material

1. Finns ditt material publicerat på intranätet? Välj det gemensamma ämnesområdet lärandeochundervisning så hamnar det i listan direkt.

2. Är ditt material inte publicerat på intranätet, välkommen att skicka ett mejl.

Arbete med den här samlingssidan pågår och just nu innehåller listan även en del material som inte direkt är kopplat till lärande och undervisning.

Material om lärande och undervisning

Linje 3. Det offentliga rummet
    Många människor möter kristen tro i kyrkans kulturverksamhet och kulturarvsarbete.
    Skapad 2020-09-25 14:15 av: Kristiina Ruuti
    Linje 2. Undervisning på webben
    Idag finns Svenska kyrkan på nätet – på vår webb och i sociala medier. Så kan lärande och undervisning ske i vår tid.
    Skapad 2020-09-24 17:10 av: Marie Wildhammar Okker
    Filmer om kulturarv
    Film som berättar om kända och okända detaljer i våra kyrkor.
    Skapad 2020-09-24 15:35 av: Maria Olsson
    Målgrupp alla! Aktuellt om programmet Lärande och undervisning
    Programmet Lärande och undervisning ska stärka och utveckla undervisningen i kristen tro i hela kyrkan. På nationell nivå handlar arbetet just nu om att skapa en digital resursbank, att ta fram nytt material om kristen tro på svenskakyrkan.se och om kultursamverkan.
    Skapad 2020-09-24 13:00 av: Monika Johansson
    Digital resursbank
    Varje dag görs massor av insatser i församlingar, stift och på nationell nivå för att öka och fördjupa kunskapen om kristen tro och tradition. Nu bygger vi upp en digital resursbank för att var och en ska kunna hämta stöd och material för att undervisa vid alla tillfällen som ges. Kanske har du exempel att bidra med?
    Skapad 2020-09-24 10:40 av: Marie Wildhammar Okker
    Linje 1. Församlingen
    I den första linjen av programmet får församlingar stöd i sitt arbete med lärande och undervisning.
    Skapad 2020-09-24 10:39 av: Marie Wildhammar Okker
    Exempel på material i den digitala resursbanken
    Här finns några exempel på konkret material som kan komma att rymmas i den digitala resursbanken för lärande och undervisning.
    Skapad 2020-09-24 09:58 av: Marie Wildhammar Okker
    Testpersoner utses till piloten för den digitala resursbanken
    Under perioden 12–23 oktober sker ett tidigt test av den digitala resursbanken för lärande och undervisning. Nu i slutet av september blir ett antal personer runtom i landet tillfrågade om att testa funktioner och struktur.
    Skapad 2020-09-22 11:04 av: Marie Wildhammar Okker
    Konfirmation
    Stiftsorganisationens uppgift är att stödja stiftets församlingar i konfirmandarbetet. Fokus i stödet ligger i att fortbilda och inspirera anställda och frivilliga konfirmandledare i alla församlingar.
    Skapad 2020-09-14 13:48 av: Jerry Olsson
    Dispens från Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete
    Utöver kyrkoordningen regleras även konfirmandarbetet av ”Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete”.
    Skapad 2020-09-14 13:15 av: Jerry Olsson
    1 2 3 4 5  ... < >