Verktyg för kommunikation inför kyrkovalet 2021

Du gör en viktig insats när du berättar om kyrkovalet för församlingsbor och allmänhet. Här hittar du kommunikationsverktygen eller verktygslådan.

Under 2020 är det dags att påminna församlingsbor och allmänhet om möjligheten att ställa upp i kyrkovalet.

På församlingens webbplats

1. Lägg in en webb-puff  som länkar till sidor på svenskakyrkan.se om att ställa upp i kyrkovalet. Mer om puffen och hur du infogar den.

Webbpuffen som går att dra in på församlingens webbplats

Webbpuffen som går att dra in på församlingens webbplats Foto: Kristin Lidell/Ikon

2. Infoga en film där kyrkomötets ordförande Karin Perers berättar om vad det innebär att ställa upp i kyrkovalet.

I församlingstidningen

Planera in en artikel i församlingstidningen hösten 2020 om att ställa upp i kyrkovalet. Artikel med intervju med Karin Perers.

I församlingshemmet

Ladda ned och skriv ut foldern Att ställa upp i kyrkovalet och nåla upp den på anslagstavlan eller lägg ut i församlingshemmet.

Att göra under hösten 2020

På församlingens webbplats

För den som vill ställa upp som kandidat i kyrkovalet för första gången, eller starta en ny grupp i församlingen är det hög tid att börja arbeta nu. Om du inte gjort det tidigare är det dags nu att lägga in en webbpuff.

I församlingsbladet

Planera in material om att rösta i kyrkovalet i församlingstidningen våren 2021. Det kommer att finnas färdiga artiklar. Mer info kommer här i oktober 2020.

I församlingshemmet

Beställ hem foldern Bra att veta om kyrkovalet. Det är en liten behändig folder med tillhörande ställ som passar bra att ha med på bokbord, i vapenhuset eller i församlingshemmet. Foldern kommer i oktober 2020.

När ni har valmöten under 2021 passar det bra att dela ut foldern på gator och torg.

2020-05-14