Kyrkoval i Svenska kyrkan i utlandet

Den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan! Även utlandskyrkan finns representerad i kyrkovalet.

Nominerade kandidater till kyrkomötet

Nu finns en lista med nominerade kandidater till kyrkomötet publicerad. Sidan kommer att kompletteras med mer information från respektive kandidat efter hand.

Nominerade kandidater

Allmänt om utlandskyrkans val

Från utlandskyrkan kommer 2 ordinarie och 3 ersättare att tillsättas i kyrkomötet.

I flikarna i menyn till vänster hittar du all information du behöver kring kyrkovalet, exempelvis hur det går till att nominera och vad som gäller för den som vill vara med och rösta.

Övrig representation från utlandskyrkan

I samband med valet ​kommer också ett antal ledamöter för Rådet för Svenska kyrkan i utlandet att tillsättas. Det är 2 ordinarie och 2 ersättare.

Biskopen i Visby har tillsynsansvar för utsända präster och diakoner. Därför finns utlandskyrkan representerad i domkaptilet i Visby stift med 2 platser.​

Skapad:2017-04-07 10:38:00

Svenska kyrkan i utlandet är en del av Svenska kyrkan och har församlingar på omkring 40 orter runt om i världen. Dessutom besöker svenska präster regelbundet ytterligare ett 100-tal platser utöver världen.

Läs mer om Svenska kyrkan i utlandet

Margareta Furberg, Kommunikationsavdelningen
    2021-06-14