Kyrkoval i Svenska kyrkan i utlandet

.

Resultatet av det indirekta valet till kyrkomötet från utlandsförsamlingarna 2021 är klart

Resultatet har utfallit som följer:
    Ledamot Åke Marcusson
    Ledamot Anette Nordgren
    Ersättare Margot Björck
    Ersättare Madelaine Mason
    Ersättare Gerd Persson

Mer information om valresultatet finns på kyrkostyrelsens webbplats

Allmänt om utlandskyrkans val

Från utlandskyrkan kommer 2 ordinarie och 3 ersättare att tillsättas i kyrkomötet.

I flikarna i menyn till vänster hittar du all information du behöver kring kyrkovalet, exempelvis hur det går till att nominera och vad som gäller för den som vill vara med och rösta.

Övrig representation från utlandskyrkan

I samband med valet ​kommer också ett antal ledamöter för Rådet för Svenska kyrkan i utlandet att tillsättas. Det är 2 ordinarie och 2 ersättare.

Biskopen i Visby har tillsynsansvar för utsända präster och diakoner. Därför finns utlandskyrkan representerad i domkaptilet i Visby stift med 2 platser.​

Skapad:2017-04-07 10:38:00

Svenska kyrkan i utlandet är en del av Svenska kyrkan och har församlingar på omkring 40 orter runt om i världen. Dessutom besöker svenska präster regelbundet ytterligare ett 100-tal platser utöver världen.

Läs mer om Svenska kyrkan i utlandet

Margareta Furberg, Kommunikationsavdelningen
    2021-09-21