Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kyrkohandboken

  Kyrkohandboken förnyas

  Kyrkohandbokens tre böcker börjar nu skickas ut. Samtidigt kommer också webbverktyget för kyrkohandboken att publiceras på Svenska kyrkans webbplats

  .

  Kyrkohandböckerna skulle ha skickats ut i mitten av mars. Med anledning av nya upphovsrättsliga frågor beslutades då att tillfälligt avvakta med distributionen. Därefter har en grundlig genomgång av rättsläget gjorts med hjälp av oberoende juridisk expertis på upphovsrätt.

  – Efter att ha tagit del av de oberoende experternas slutsatser konstaterade kyrkostyrelsen på onsdagen att distributionen av kyrkohandboken sannolikt kan ske utan att det står i strid med upphovsrättslagen. Därför kommer nu kyrkomötets beslut att verkställas genom att böckerna distribueras till stift och församlingar, konstaterar rättschef Maria Lundqvist Norling.

  Den nya kyrkohandboken för Svenska kyrkan tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj 2018. Digitala utgåvor av de tre böckerna finns publicerade på kyrkohandbokens webbplats, och nu publiceras även ett webbverktyg för församlingarna.

  Webbverktyget lanseras 5 april

  Torsdagen den 5 april publiceras det nya webbverktyget för Kyrkohandboken

  Nyheter om kyrkohandboken

  Kyrkohandbokens tre böcker börjar nu skickas ut.
  Samtidigt kommer också webbverktyget för kyrkohandboken att publiceras på Svenska kyrkans webbplats. 
  2018-04-05 09:26
  Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp
  Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.
  2018-03-13 08:39
  Ny kyrkohandbok antagen med stor majoritet
  Kyrkomötet har röstat ja till att anta en ny kyrkohandbok för Svenska kyrkan efter en tio timmar lång debatt. Kyrkohandboken innehåller ordningar för gudstjänster, till exempel högmässa, dopgudstjänst och vigselgudstjänst. Den nya kyrkohandboken tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj.
  2017-12-05 11:58
  1 2 3 4 < > 

    

  Här hittar du verktyget för att pröva förslaget i församlingarna, och du kan lyssna på musiken. 

    

   

  Förslaget med musik att lyssna på

  Verktyg för gudstjänstagenda

  Arbetet

  Samlad information om arbetet med kyrkohandboken hittar du på vår publika webbplats svenskakyrkan.se.

   

  X
  Dokumentid: 720449- Webid: 720449 - Unitid: 2147483296