Svenska kyrkan och idrottsrörelsen "Kyrka - idrott"

Hur gör jag för att medverka i fotbolls- och idrottskolor?

Fotbollsskola Karlskrona

Fotbollsskola Karlskrona Foto: Robert Hjelm

Svenska kyrkan medverkar i fotbollsskolor runt om i landet. Vill du vara med och sprida laganda, kamratskap och bra värdegrunder som till exempel ungdomsledare. Kontakta din lokala församlingen eller din lokala idrottsföreningen inför sommarens fotbolls- och idrottskolor.

I juni, juli och augusti arrangerar den lokala idrottsföreningen veckolånga dagläger för barn och ungdomar och på flera håll finns samarbete med den lokala församlingen. Här kan församlingens medarbetare vara med och bidra med sin kompetens. ta kontakt med din lokala församling eller idrottsförening och hör om du kan bidra som ungdomsledare.

Fotbollsskolorna har olika namn. Landslagets fotbollsskola är den mest spridda. Oavsett namn, kontakta fotbollföreningen och finns det och erbjud samarbete och medverkan i fotbollsskolan.

Nytt nummer av tidningen Schysst Spel till deltagarna finns nu att beställa.
    Om du får möjlighet att vara med som ungdomsledare i fotbollsskolan, så finns den pedagogiska verktygslåda med förslag på lektioner och samarbetsövningar.

Jan Sjögerud, Avdelningen för kyrkoliv
    2020-07-14