Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Trycksaker

  I kommunikationsarbetet används ofta olika typer av trycksaker. Det kan gälla församlingstidning, foldrar och flyers. När du kontaktar din lokala trycksaksleverantör är det några viktiga saker som är bra att tänka på. Här får du tips och råd.

   

  Trycksaker liten

  I webbshoppen kan du beställa material för kampanjer och informationssatsningar

   

  Läs först om mallverktyget!

  I mallverktyget skapar du enkelt dina egna affischer, agendor, roll-ups med mera. Läs mer om mallverktyget

  När du själv gör trycksaker 

  Originalet

  I vår grafiska manual version 3.0 hittar du en komplett guide för hur du skapar en trycksak som överensstämmer med Svenska kyrkans grafiska profil.

  Papperskvaliteten kan precis som tonläget påverka mottagandet av ett budskap. Beröringen av materialet och hur bilder återges bidrar till helhetsupplevelsen av en trycksak. Välj gärna ett papper med hög vithet och en naturlig, obestruken känsla. Eftersom pappersproduktion har stor påverkan på miljön, använder vi medvetet papper med miljövänlig produktion och miljövänliga råvaror. Håll gärna tät kontakt med repro och tryckeri för att säkerställa att de har god erfarenhet av arbete med bildbearbetning för respektive papperskvalitet.​

  Miljömärkningar

  Svanen är Nordens officiella miljömärkning som i Sverige sköts av Miljömärkning Sverige AB på uppdrag av regeringen. De granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall samt ställer krav på funktion och kvalitet.

  FSC®, Forest Stewardship Council (betyder ungefär: skogsförvaltningsrådet), är en oberoende, internationell medlemsorganisation. FSC uppmuntrar till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.​

  Trycket

  Vi behöver säkerställa att färgerna i trycket blir så bra så möjligt och så nära vår färgpalett som möjligt. I Grafiska manual 3.0 finns förutom en komplett manual även korrekta angivna CMYK- eller PMS-värden. Ha alltid med dig dessa nummer när du ska godkänna ett färgprov!

  Välkommen att kontakta Marie Malm om du har frågor.

  Utgivningsbevis

  När du ger ut en periodisk skrift måste du ha ett utgivningsbevis. En periodisk skrift är någon form av tryckt skrift som har en bestämd titel och ges ut minst fyra gånger per år enligt en utgivningsplan. Det kan vara exempelvis en församlingstidning. 
  Ansök om utgivningsbevis hos PRV​

  Redaktör och innehållsansvarig
  Marie Malm, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2019-12-11
  X
  Dokumentid: 22863- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526