Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Församlingstidning

  Eftersom församlingstidningen setts av så många som 7 av 10, finns alla möjligheter att vinna flera läsare. Här följer några konkreta tips som du kan använda redan i nästa nummer.

   

  ​Lunchwebbinarie 2021

   

  Magdalenas presentation finns tillgänglig för nerladdning om du vill läsa den igen (PPT)

  Utöka redaktionen

  Församlingstidning läses av en kvinna i 50-60 års- åldern som har nära relation till kyrkan. Yngre medelålders eller 80- och 90-talister läser tidningen i mycket liten utsträckning. Vilka ingår i ditt redaktionsråd? Involvera ungdomar, unga vuxna från kören eller föräldrar, män och kvinnor i olika åldrar.

  Bredda innehållet

  Män läser gärna historiska artiklar. Du har kanske något intressant i de kyrkoantikvariska skatterna? Yngre är intresserade av ämnen som berör deras livssituation. Det finns också strategiska val av ämnen för att höja värdet i innehållet för de stora grupper som inte vet vad medlemsavgiften egentligen går till. 

  Öka innehållets relevans

  Var proaktiv! Berätta om saker som församlingen kommer att göra i stället för att rapportera om det som redan hänt. Samverka med lokala föreningar – idrott, kultur, hembygd. Tidningen får kanske helt nya läsare.

  Lyft lokala profiler

  Gör som lokaltidningen: intervjua och lyft lokala profiler eller kändisar. Är lokaltidningen nedlagd har du en chans att fylla tomrummet.

  Satsa på baksidan 

  Många slänger tidningen utan att ha bläddrat i den. Men på väg till pappersinsamlingen syns fram- eller baksidan. Skriv t ex något om värdet av medlemskap. Vad gör din församling gör för medlemsavgiften?
  Välj omslags- och baksidesbilden med omsorg. Välj gärna motiv som attraherar en yngre målgrupp.

  Få inspiration från andra församlingstidningar

  Martin Garlöv har på sin blogg Livet i Svenska kyrkan sammanställt en i princip heltäckande lista med församlingstidningarnas digitala upplagor. Där kan du hitta inspiration och se hur andra gör.

  Lista över församlingstidningar på bloggen Livet i Svenska kyrkan

  Har du flera tips! Mejla gärna till kom@svenskakyrkan.se     

  Titta gärna på filmen om läsvärdesundersökningen där projektledare för Kommunikation som mission, Magdalena Widmark berättar.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Kristiina Ruuti, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2021-11-01
  X
  Dokumentid: 1444990- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526