Platsadministration

I platsadministrationen kan du lägga in de platser där ni har verksamhet. Det gäller både kyrkor men även kansliet, kyrkogården eller församlingsgården kan läggas in här. För att en plats, med tillhörande kalenderhändelser, ska synas i appen Kyrkguiden måste platsen finnas i platsadministrationen.

Genom att lägga in platser i platsadministrationen och händelser i kalendern bidrar du till en mer heltäckande bild av verksamheten i Svenska kyrkan. Det finns  möjligheten att lägga till platsens koordinater utifrån en karta.

Du bör lägga upp både kyrkor och församlingshem. Komplettera gärna med flera andra byggnadstyper och platser. Dessa kopplar du sedan till kalenderhändelser i din kalenderadministrationen.

De kyrkor och platser som läggs in i platsadministrationen syns både i appen Kyrkguiden och i till exempel kartor och kalenderhändelser på svenskakyrkan.se.

Hur administrerar jag platsadministrationen?

Du som är redaktör för en webbplatsen platser via en länk i administrationen för svenskakyrkan.se.

Skapad:2015-03-30 17:52:00

I platsadministrationen ska du lägga in de platser där ni har verksamhet. Kyrkorna är viktigast, men även kansliet, kyrkogården eller församlingsgården kan läggas in i platsadministrationen. Alla platser som finns i platsadministrationen visas i appen Kyrkguiden.

Tips och trix för dig som behöver uppdatera platsadministrationen
    Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen
    2019-05-24