Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Nio råd till dig som vill göra film

  Här följer några allmänna råd till dig som vill spela in film

  Klipp!

  Redigering av materialet är A och O. Det vanligaste felet är att man vill visa allt – hela gudstjänsten, hela konserten och så vidare. De flesta orkar inte sitta och titta på film på webben så länge. Fundera på vad som är intressant för tittaren.

  Ljud

  Ljudkvaliteten måste vara tillräckligt bra för att man utan problem ska kunna höra vad som sägs

  Kameravinklar

  Ha helst två kameror att alternera mellan, alternativt flytta kameran under inspelningen. Det skapar intresse i materialet.

  Zoom

  Använda kamerans zoom för att kunna växla mellan närbilder och avståndsbilder

  Integritet

  Se till att det finns platser i lokalen där deltagare kan befinnas sig utan att riskera att hamna på film men ändå vara aktiva i verksamheten.

  Informera

  Informera alla närvarande om att verksamheten kommer att spelas in och publiceras på webben

  Instruera

  Instruera dem som leder verksamheten eller på något sätt har en aktiv roll i den om var kameran kommer att befinna sig, var mikrofonen sitter osv. På så sätt kan deltagarna agera bättre med tittarna (även om det är de som är på plats om är viktigast).

  Kort

  Informationsfilmer och annat regisserat material ska vara kort. Hellre fem filmer som tar upp en fråga var än en film som tar upp fem frågor. En utbildningsfilm ska inte vara längre än tio minuter. En film som ska spridas i sociala medier inte längre än högst tre minuter.

  Tydlighet

  Var tydlig i titel och annan information så att tittaren vet vad filmen behandlar. Var också tydlig med vem som är avsändare och om det finns eventuella upphovsmän att ta hänsyn till.

  Redaktör och innehållsansvarig
  khus\svkmak,
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2021-04-16
  X
  Dokumentid: 784057- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526