Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Mallverktyget

  I mallverktyget gör du egna affischer, broschyrer, foldrar, annonser med mera med hjälp av mallar.

   

  Alla som har behörighet till mallverktyget (tidigare Annonsverktyget print on demand) kan logga in.

  Logga in i mallverktyget

  När du är nöjd med ditt arbete och har sparat det väljer du om du vill ladda ner det till din dator eller beställa tryck via verktyget hos vår leverantör Kph. 

  ​ ​

  Frågor och svar om mallverktyget

  Hur får jag som anställd i Svenska kyrkan behörighet till mallverktyget?

  För att kunna logga in i mallverktyget behöver behörigheten Mallverktyget tilldelas i behörighetswebben av din behörighetsadministratör. Behörigheten tilldelas av behörighetsadministratören för den enhet där du vill ha behörighet. I Kyrksam framgår det vem som är behörighetsadministratör på respektive enhet. 

  Logga in i Kyrksam och sök fram den enhet som du vill ha behörighet på. I avsnittet kontaktuppgifter för enheten framgår det vem eller vilka som är behörighetsadministratör för just den enheten.​ ​

  Kostar det något att använda verktyget?

  • Att skapa egna original, spara dem och ladda ner dem till din dator kostar ingenting.
  • I verktyget finns också möjligheten att beställa tryck direkt. Prislistan hittar du här.​​ Priserna är inklusive moms, men fraktkostnad tillkommer.

  Hur laddar jag ner mitt arbete?

  När du sparat ditt arbete i verktyget ligger det kvar där. Du kan ladda ner det i pdf- eller jpeg-format. Pdf använder du för utskrift och tryck. Jpeg använder du för att publicera ditt dokument på webben eller en digital anslagstavla. Jpeg är inte lämpligt som tryckunderlag.

  • Om du vill ladda ner för att skriva ut på egen skrivare gör du så här: håll pekaren över det dokument du vill spara ner och klicka på "Ladda ner PDF för utskrift". Filen som laddas ner har tillräckligt hög upplösning för att skrivas ut på en kontorsskrivare.
  • Du kan beställa tryck av ditt dokument från vår leverantör Kph. Håll pekaren över det dokument du vill spara ner, klicka på pilen och välj Beställ. I fönstret som öppnas väljer du antal exemplar. Vissa produkter har ett minimiantal. Du kan lägga till referensnummer, kostnadsställe eller annan information till tryckeriet. Kontrollera att faktureringsadressen stämmer och klicka sen Skicka beställning.
  • Om du vill ladda ner en pdf för att skicka till annat tryckeri håller du pekaren över dokumentet, klickar på pilen nedåt och väljer "Ladda ner PDF för tryck". Filen som laddas ner har högupplöst bild och innehåller skärmärken. 

  Hur får jag fakturan på min tryckbeställning som jag har lagt i verktyget?

  • Väljer du att skicka en beställning via verktyget kommer din enhet att faktureras direkt av tryckeriet (Kph).​ I beställningsformuläret finns en ruta där du kan fylla i kostnadsställe, referens eller ett meddelande till Kph.

  Vad finns det för mallar?

  • Du hittar ett antal grundmallar för trycksaker i verktyget. Gemensamt för alla mallar är att de följer Svenska kyrkans grafiska profil.

   

  Hur mycket kan jag ändra i mallarna?

  • Varje mall har ett eget regelverk. Beroende på regelverket kan du ändra i olika utsträckning, men generellt kan du ändra bakgrundsfärg, textfärg, textinnehåll, logotyp och bild. De mallar som heter full flex har fler möjligheter till ändringar.

  Hur hittar jag bilder att använda i mallarna?

  • Via verktyget har du tillgång till den gemensamma bildbanken Ikon med flera tusen bilder. I Ikon finns också de lokala logotyperna samlade, tillsammans med ett antal av våra samarbetspartners logotyper, till exempel Sensus.
  • Du kan också ladda upp egna bilder och logotyper. Bilderna läggs i ditt eget bildarkiv så att du lätt kan använda samma bild vid ett senare tillfälle utan att behöva ladda upp den igen.

  Kan vi samarbeta i församlingen med att göra dokument?

  • ​​Ja, alla i din enhet kommer åt alla dokument som skapas. I Arkivet kan du välja att se bara dina egna dokument, allt på din enhet, allt i ditt stift eller det som är uppladdat av nationell nivå. Om du öppnar ett dokument som en kollega har gjort får du välja "Öppna" eller "Kopiera dokumentet och öppna kopian".

  Jag får en varning om att bilden har för låg upplösning - vad betyder det?

  • Om bildens upplösningen är lägre än 200 pixlar per tum får du en varning om att bilden riskerar att bli suddig eller hackig på grund av för låg upplösning. Du kan dock fortsätta.

  Finns det några lathundar?

   Ja, det gör det, och det kommer att fyllas på med fler.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2022-05-02
  X
  Dokumentid: 1411061- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526