Publicera lediga tjänster på externwebben med hjälp av Varbi

Har ni avtal med Varbi? Nu finns en funktion för att visa aktuella tjänster på externwebben.

De som använder rekryteringsverktyget Varbi kan visa lediga tjänster på externwebben. Foto: Skärmklipp

Lediga tjänster och lediga jobb är året om några av de vanligaste sökorden på Svenska kyrkans webbplats. Genom att integrera det upphandlade rekryteringsverktyget Varbi med externwebben går det att förenkla både för de som ansvarar för annonseringen och för de arbetssökande.

Den gemensamma sidan www.svenskakyrkan.se/ledigajobb är året om en av de mest besökta sidorna på Svenska kyrkan webbplats. I dagsläget är det dock svårt att ge en samlad bild över de lediga tjänster som finns inom Svenska kyrkan.

Dagens lösning kräver en hel del manuellt arbete av redaktörer som både behöver skapa en standardsida, tagga den, och sedan komma ihåg att avpublicera. Dessutom kan det vara svårt för de arbetssökande att hitta rätt då det idag finns många olika sätt att utforma jobbannonser på.

Ramavtal med rekryteringstjänsten Varbi ger nya möjligheter

Tack vara ett ramavtal med rekryteringstjänsten Varbi finns nu möjligheten att finnas med i ett automatiserat flöde som sköts av den som ansvarar för enhetens rekryteringar.

I upphandlingen, som gjordes våren 2021, jämfördes de stora aktörerna mot varandra och Varbi bedömdes vara den som kunde erbjuda bäst tjänst till bäst pris och samtidigt uppfylla Svenska kyrkans krav när det gäller hantering av personuppgifter. Dessutom fanns det goda möjligheter att på ett bra sätt integrera Varbis lösning för ansökningar med vår externwebb.

Lediga jobb – funktion på externwebben

Funktionen "Lediga jobb" gör det möjligt att visa lediga jobb från en eller flera enheter som använder Varbis lösning. Funktionen kan infogas på valfri standardsida. På denna sida visas lediga tjänster på kyrkokansliet och utomlands med hjälp av funktionen.

Dessutom visas alla lediga tjänster i Varbis system kopplade till Svenska kyrkan på den nationella sidan www.svenskakyrkan.se/ledigajobb

I nuläget är ett 20-tal enheter anslutna till Varbis lösning, däribland Göteborgs stiftskansli, Härnösands stiftskansli, Kalmars pastorat, Södertälje pastorat och kyrkokansliet i Uppsala.

Information om Svenska kyrkans ramavtal med Varbi.

Funktionen Lediga jobb

Funktionen lediga jobb kan infogas på valfri standardsida. Foto: Skärmklipp

Skapad:2022-01-13 15:33:00

Funktionen lediga jobb ska användas av de enheter som har avtal med rekryteringsverktyget Varbi.

Läs mer om funktionen som publicerar lediga jobb direkt från Varbi.

Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen
    2022-04-21