Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Ladda ner

  Det är enkelt att ladda ner bilder från Ikon, en i taget eller många på en gång

   

  Ladda ner bilder

  Det finns två sätt att ladda ner:

  1 om du ser bilden i förhandsvisning finns en Ladda ner-knapp uppe till höger. När du klickar på den får du välja vilken storlek du vill ha bilden
  2 om du är i vyn där du ser alla bilder i liten storlek, så kallade tumnagelbilder, klickar du på bocken under bilden så hamnar den i ett urval. Du kan markera fler bilder om du vill. Alla bilder du markerat för nedladdning får en skuggning runt så du ser vilka du kommer ladda ner. Klicka inte på någon bild för då förlorar du ditt urval, klicka bara på bocken.

  När du markerat alla bilder du vill ladda ner klickar du på knappen Ladda ner. Som standard laddas alla bilder ner i originalstorlek, alltså högupplösta, men du kan ändra storlek antingen för en viss bild eller för alla. Klicka på Starta. Vänta några sekunder så laddas bilderna ner. När nedladdningen är klar kan du stänga fönstret.

  Bilderna laddas ner till din dator, oftast i en mapp som heter Hämtade filer, men det beror på hur din webbläsare än inställd.

  Om du laddar ner en bild i taget laddas de ner som enskilda filer. Om du laddar ner fler bilder samtidigt kommer bilderna laddas ner som en zippad mapp. Högerklicka på mappen och välj Expandera alla så visas innehållet.

  Nedladdningsformat

  När du laddar ner bilder kan du välja storlek på bilderna

  • Originalfil är bilden i full upplösning, så stor den finns i Ikon. En bild i originalstorlek går att trycka i A4 eller större. Det finns ett litet antal bilder som inte är högupplösta. De markeras med en speciell symbol.
  • CMYK jpeg är bilden i full upplösning i färgrymden CMYK. Använd bara det alternativet för bilder som ska tryckas och om tryckeriet sagt att de vill ha bilden i CMYK. Om tryckeriet inte sagt uttryckligen att de vill ha CMYK är originalfil bättre
  • Externwebben drar ner bilden till storlek 1920 pixlar på bredden som passar bra för bilder på vår webbplats
  • Intranätet drar ner bilden till 672 pixlar, den storlek som passar bäst för vårt intranät
  • Porträttbilder anpassar bilden till bildblocket Porträtt på webben
  • Powerpoint drar ner bilden till 1500 pixlar så din presentation inte blir så stor.
   Ett alternativ till det här nedladdningsformatet är att du infogar bilden direkt i din Powerpoint. Läs om detta under rubriken Infoga bilder i Word eller Powerpoint. Tänk på att om du laddar ner en bild i ett nedladdningsformat som drar ner storleken ska du inte sen använda den bilden till utskrift eller tryck. Då behöver du ladda ner originalfilen.

  Om laddar ner illustrationer finns inte alternativen för nedladdningsformat. Illustrationer laddas alltid ned som originalfil.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2020-07-13
  X
  Dokumentid: 1400409- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526