Block 4

Syftet är dels att få en gemensam bild av hur församlingen/pastoratet har utvecklats under året, dels ta avstamp in i det fortsatta arbetet. Resultatet blir kunskap om hur kommunikationen i församlingen fungerar samt en närvärldsanalys och årsplan för att driva vidare kommunikationsprojekt på egen hand.

På rätt väg?

Syftet med block 4 är att församlingen ska få en gemensam bild av hur församlingen utvecklats under året. Vad man har åstadkommit i sitt arbete, hur förmågan att kommunicera har utvecklats - men också blicka framåt. Att fortsätta ha kommunikationen som ett gemensamt uppdrag och involvera alla i det fortsatta gemensamma spaning om vad människor intresserar sig för, vad som håller folk vakna om natten och hur man på olika sätt kan bidra till kommunikationen

Involvera arbetslaget i omvärldsanalysen

Låt arbetslaget bidra till årsplanen för kommunikationen

Uppgift

Få koll på omvärlden

• Lista de viktigaste trenderna i omvärlden som påverkar er verksamhet i hög grad.
    • Vilka konsekvenser dessa trender kan få för er verksamhet och ekonomi.
    • Sammanfatta församlingens styrkor och svagheter i relation till dessa trender.
    • Formulera vilka områden ni vill prioritera framöver och vad ni kan möta med kommunikationsinsatser..

Gör en årsplan

Involvera arbetslaget. Använd gärna workshopen som hjälp. Glöm inte att lyfta in människors olika livshändelser och de viktigaste omvärldsförändringar för att synas för olika åldrar. Ta sen hjälp av planeringsmallen och den gemensamma årsplanen.

Fördjupa analys och planering

Magdalena Widmark, Kommunikationsavdelningen