Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Vandringskontot @svenskakyrkan

  Bilder från Svenska kyrkans vandringskonto på Instagram.

  Vi heter @svenskakyrkan på Instagram. Följ oss gärna där! Foto: Svenska kyrkan på Instagram

  Svenska kyrkan är sina medlemmar! Nu kan vi visa det i bild och text genom att låta Instagramkontot @svenskakyrkan vandra mellan anställda, förtroendevalda och frivilliga. På så sätt delar vi tillsammans Svenska kyrkans tro, liv och verksamhet. Är du intresserad av att ansvara för bilden av Svenska kyrkan under en vecka? Anmäl dig via formuläret här på sidan!

   

  Så här fungerar det

  Ansvaret för @svenskakyrkan går runt mellan de som anmält intresse för att sköta det. Varje användare har kontot i en vecka, måndag - söndag.

  Varje söndag kväll lämnas kontot tillbaka till administratören och kontot övergår till nästa person i kön. Lösenordet till kontot byts av en administratör mellan användarna.

  Kön är baserad på ansökningarna som görs via formuläret till höger. Du kan ansöka om att ha kontot en viss vecka, och vi gör vårt bästa för att du ska få din önskade vecka, (dock kan det bli så att flera önskar samma vecka så vi ber om överseende ifall du inte får exakt din önskade vecka.) 

  Vad kan man fotografera?

  Högtid och fest, vardag och arbete, allt kan spegla din bild av Svenska kyrkan. Gudstjänst, konsert och dop kan vara fina bilder. Men också lunchen med kollegorna, barnvagnarna utanför öppna förskolan eller din vanliga promenad! 

  Våga också att prova de olika funktioner som Instagram bjuder på: Inlägg med flera bilder, Instagram stories, livesändning

  Vad bör du inte publicera?

  På Instagram finns gemenskapsregler, som du som sköter kontot måste följa, bland annat vilka bilder du inte bör publicera. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

  Kränkande personuppgifter ska tas bort. Här kan du läsa mer om vad datainspektionen skriver om det: Den person som aktuell vecka lägger upp bilder på kontot, har ansvar för att bilder och kommentarer håller sig inom dessa ramar. Vid behov samråder hen med den grupp som administrerar kontot.

  Presentation av dig

  Du presenteras i en kort text när du är ansvarig för kontot. Texten lyder “Här kan du följa Svenska kyrkans liv och verksamhet i bilder. Varje vecka tar en ny redaktör över./ (och sen den personliga texten)”.

  Berätta vem du är i presentationstexten, din funktion i församlingen eller stiftet och vilken församling/kyrka/enhet du tillhör/jobbar i enligt mallen “Förnamn Efternamn, titel, organisation”. T ex "Kalle Karlsson, kyrkvaktmästare, Annorlunda församling".

  Användning av hashtags

  Tagga alla bilderna med #svenskakyrkan och lägg gärna till det som är specifikt för aktuell bild, t.ex. #konfirmand #kärlek #ungdomar #mässa #frid #kyrkkaffe etc.

  Kommentarer och följare 

  Om det ställs frågor till dig i kommentarfältet är det bra om du svarar. Ta hjälp om du behöver.

  Håll lite koll på om det dyker upp olämpliga kommentarer. Radera spam.

  Vandringkontot följer en del följare tillbaka. Det är upp till dig om du tycker att fler behöver följas. Det finns inget krav på att Vandringskontot ska gilla andras bilder.

  Bilderna kan spridas vidare

  Tänk på att andra användare både kan och får dela bilderna vidare. 

  Om du tar porträttbilder av någon, fråga då alltid om det är okej att du publicerar bilden på Instagram och förklara att bilderna kommer att kunna laddas ner av andra människor och publiceras i andra forum. 

  Var inloggad rätt!

  Om du har ett privat konto och samtidigt sköter Svenska kyrkans konto, var då noga med att du vet vilket konto du är inloggad som, så att du inte råkar ladda upp bilder från fel konto. Och avstå valet att parallellpublicera "kyrkbilden" på twitter och Facebook, för då brukar kontonamnet bytas till ditt privata och det kan förvirra. Har du valt autopublicering från Instagram till andra sociala medier, bör du koppla bort dem.

  Intresseanmälan

   

  Fyll i formuläret för att anmäla intresse.

  Om du får en plats i kön så blir du kontaktad senast två veckor innan du blir ansvarig för kontot.

   

  Se bilderna här

  Om du har appen Instagram på din telefon så kan du leta efter användaren svenskakyrkan. Följ gärna!

  Det går också bra att se bilderna och följa kontot på webben, instagram.com/svenskakyrkan.

  Så här startade kontot svenskakyrkan

  Läs mer om hur och varför kontot startades och vad som är visionen med kontot. >>

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Lina Beutler, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen , Kommunikation
  Uppdaterad
  2020-02-17
  X
  Dokumentid: 787489- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526