Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Instagram i Svenska kyrkan

  Foto: Linda Mickelsson /IKON

  Instagram är ett enkelt sätt att fånga och dela ögonblick via sin telefon. Men hjälp av filter och stories kan du också förvandla dina foton och filmklipp till konstverk.

  Instagram i korthet

  Instagram ägs av Facebook. Instagram-appen laddas ner gratis till din telefon. Efter att ha registrerat ett konto är det lätt att komma igång med att ta bilder/filmer och publicera tillsammans med en kort text.  

  Taggar på Instagram

  Varje bild kan du sätta en etikett på, en så kallad hashtag eller tagg (#). Använd exempelvis #dop, #gemenskap, #frihet, #kyrkkaffe eller #lundsdomkyrka så kan andra människor som söker på det ämnet också hitta bilden. Använd framförallt #svenskakyrkan när du publicerar något från kyrkans liv och verksamhet, så kan fler hitta bilderna.  

  Vandringskontot @svenskakyrkan

  Det finns ett vandringskonto på Instagram som heter @svenskakyrkan och som sköts av en ny medlem i Svenska kyrkan varje vecka. Kontot startade i juni 2013 och sedan dess har många anställda, förtroendevalda och volontärer turats om med att bidra med sin bild av Svenska kyrkan. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse >>

  Instagramkontot @svenskakyrkan_delar

  Svenska kyrkan delar bilder från hela Svenska kyrkan genom detta konto som sköts av redaktörerna för sociala medier på kyrkokansliet i Uppsala. Kontot lyfter dels nyheter från nationell nivå men delar också aktuella bilder från andra kyrkliga konton.

  Instagramkontot @act_svenskakyrkan

  Act Svenska kyrkans visar bilder från sina olika projekt. Kontot sköts av kommunikatörer och utsända. 

  Instagramkontot @kulturarvet

  Kontot sköts av kommunikatörer på Kyrkokansliet i Uppsala, men tar gärna emot bidrag! Skicka i så fall den bild du vill dela med dig av till socialamedier@svenskakyrkan.se. Berätta också lite kort vad bilden föreställer och i vilken församling den är tagen.

  Hitta konton att följa

  Det finns en mängd konton att följa om man är intresserad av att se bilder från Svenska kyrkan. Ett tips för att hitta bra konton att följa är att se vem som lagt upp bilder på taggen #svenskakyrkan eller att gå in på @svenskakyrkan_delar och titta på vilka konton som de följer. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Lina Beutler, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2021-04-27
  X
  Dokumentid: 825227- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526