Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Kommunicera om kyrkovalet

  Du som kommunikatör gör en viktig insats för demokratin genom att kommunicera inför kyrkovalet. Under 2020 är det dags att påminna församlingsbor och allmänhet om möjligheten att ställa upp i kyrkovalet.

  Nästa kyrkoval hålls 19 september 2021. Men redan under 2020 är det viktigt att kommunicera om möjligheten att ställa upp i kyrkovalet. 

  Nyhetsbrev

  Du som arbetar med kommunikation. Anteckna dig gärna för Valkansliets regelbundna nyhetsbrev. Valkansliet skickar ut nyhetsbrev via e-post till valnämnderna en gång i månaden (uppehåll i juli och augusti 2020). I nyhetsbreven finns också kommunikationstips.​

  På församlingens webbplats

  Lägg in en webb-puff  som länkar till sidor på svenskakyrkan.se om att ställa upp i kyrkovalet. Mer om puffen och hur du infogar den.

  Infoga en film där kyrkomötets ordförande Karin Perers berättar om vad det innebär att ställa upp i kyrkovalet. 

  I församlingstidningen

  Planera in en artikel i församlingstidningen hösten 2020 om att ställa upp i kyrkovalet. Artikel att ladda ned finns på Valwebben. 

  I församlingshemmet

  Ladda ned och skriv ut foldern Att ställa upp i kyrkovalet och nåla upp den på anslagstavlan eller lägg ut i församlingshemmet. 

  Att göra under hösten 2020

  På församlingens webbplats

  För den som vill ställa upp som kandidat i kyrkovalet för första gången, eller starta en ny grupp i församlingen är det hög tid att börja arbeta nu. Puffa upp på församlingens webbplats.

  I församlingsbladet

  Planera in material om att rösta i kyrkovalet i församlingstidningen våren 2021. Det kommer att finnas färdiga artiklar. Mer info kommer här i oktober 2020.

  I församlingshemmet

  Beställ hem foldern Bra att veta om kyrkovalet. Det är en liten behändig folder med tillhörande ställ som passar bra att ha med på bokbord, i vapenhuset eller i församlingshemmet. Foldern kommer i oktober 2020. När ni har valmöten under 2021 passar det bra att dela ut foldern på gator och torg. 

  Besök Valwebben

  Signalelement, profilfärg, original, annonsunderlag och mycket mer information hittar du på Valwebben på intranätet 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Sandell, Avdelningen för fastigheter, kulturarv och service
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2020-04-29
  X
  Dokumentid: 1474926- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526