Ikon i mobilen

Du kan nå Ikon från din mobil eller surfplatta. Det enda du behöver är appen Fotoweb Desktop.

Om du vill se en kort film om hur appen fungerar hittar du det på Utbildningsportalen

Ladda ner Fotoweb Desktop från Appstore eller Fotoweb från Android market. Den är gratis.

I appen kan du söka efter och se alla bilder i Ikon. Om du vill kunna skicka iväg bilden måste du beställa ett arbetsflöde. Skicka din beställning till ikon@svenskakyrkan.se och skriv vem som ska vara mottagare av bilden och vem eller vilka personer som ska ha detta arbetsflöde. Ett arbetsflöde kan vara unikt för en person eller gemensamt för flera.

Första gången du startar appen behöver du logga in (bild 1). Inloggningen sparas, så du behöver inte logga in varje gång.

Host name: https://www.svenskakyrkan.se

Username: Samma användarnamn som när du loggar in till Ikon i datorn.

Password: Samma lösenord som när du loggar in till Ikon i datorn.

Du måste göra en sökning för att se några bilder. Skriv in ett sökord i sökrutan (bild 2). Du ser direkt hur många träffar du får. Om du får träff i mer än en mapp, till exempel i Nationella bilder och Illustrationer, syns det också. Klicka på den mapp du vill se.

Bild 1: Logga in

Foto: Bild 2

Du ser små miniatyrbilder av alla träffar (bild 3). Tryck på en bild så ser du den i större storlek.

Du kan bläddra till nästa eller föregående bild i sökresultatet med hjälp av pilarna (bild 4). Om du vill se alla bilder som ett bildspel trycker du på spela-knappen.Tryck en gång på bilden så ser du filnamn och bildtext.​

Tryck på symbolen längst ner till vänster på skärmen och sedan Send to workflow (bild 5). ​

Välj sedan det arbetsflöde du beställt.)

Foto: Bild 3

Foto: Bild 4, bläddra