Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Se människan - Svenska kyrkan på Bokmässan 2021

  Tareq Taylor på Se människan-scenen

  Tareq Taylor på Se människan-scenen 2021 Foto: Mikael Ringlander

  På Se människan-scenen lyfts frågor om tro och existens. Här kan du få inspiration kring hur du kan använda Se människan-samtalen i församlingens verksamhet.

  Se människan finns med på Bokmässans hybridevent

  Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg. På Se människan-scenen lyfts frågor om tro och existens. 2021 genomfördes Bokmässan som ett hybridevent.

  Den 23–26 september 2021 genomfördes årets Bokmässa i form av ett hybridevent med studiosamtal på Svenska Mässan som direktsänds på Bokmässan Play. Det vanligtvis myllrande mässgolvet byggdes om till stora luftiga TV-studior med plats för en begränsad, sittande publik. 

  På Svenska kyrkans scen - Se människan - fanns även i år ett 70-tal författarsamtal och programpunkter och hela programmet kommer att sändes direkt på Bokmässan Play. Från den 26 oktober finns också hela Se människans program tillgängligt för alla på Youtube.

  Här hittar du alla Se människan-samtal från Bokmässan på Youtube. ​

  Samtal om tro och liv

  Bokmässan och Se människan är en av Svenska kyrkans största externa arenor där samtal om viktiga livsfrågor får ett stort genomslag. Seminarier, scenprogram och andra arrangemang bjuder på samtal med aktuella författare om tro, livsfrågor och vad det egentligen innebär att vara människa. Författare borrar i detta att vara människa. Ibland är det de som går före i tankar och ord, sätter frågor och erfarenheter som rör sig i vårt inre på pränt. I tider av svårigheter är författarna våra färdkamrater, de låter oss stanna till vid platser och frågor. Ibland ger det oss möjlighet att bearbeta våra egna livsfrågor. Lyssna gärna på samtalen via film eller poddsändning.​ ​ ​

  Använd samtalen i församlingens verksamhet

  Se människan-scenen bjuder på många spännande och tänkvärda samtal som går att ta del av i efterhand. Alla samtal  filmas/spelas in vilket ger dig möjlighet att följa det som händer på Se människan-scenen direkt via webben eller senare via youtube och poddsändning. Du kan lyssna eller titta på väg till jobbet eller - om du arbetar i en församling - bjuda in till en bokcirkel eller församlingsafton kring ett författarsamtal. För att lättare hitta rätt samtal så har vi sorterat dem i 12 kategorier, t ex; livskris och sorg, familjerelationer, klimat, barn och unga, samhälle, etc.

   Gå in på sidan Samtal om de stora frågorna  på Bokmässans webbplats och bli inspirerad! 

  Skapa samtalsgrupper med hjälp av metodmaterial från Sensus

  ​I de inspelade samtalen från Se människan finns en guldgruva för den som vill hitta material att använda i församlingen. Alla samtal finns på youtube!  För att underlätta för den som vill ordna ett eget program kring ett författarsamtal eller ett tema i församlingen finns ett färdigt upplägg för hur ett sådant program kan se ut i en församling. Här kan du läsa mer om hur man kan göra. 

  Samtal fortsätter - Metodmaterial
   

  Med Sensus samtalsguide finns också möjligheten att vid ett senare tillfälle prata om scensamtalen – kanske passar det till en digital bokcirkel eller en grupp som talar om livsfrågor? Samtalsguiden hittar du ovan.
  Här kan du ta del av metodmaterialet. 

   Vid den fysiska bokmässan ges möjlighet att delta i ett gruppsamtal efter vissa programpunkter.   Alla deltagare får möjlighet att dela sina egna tankar och bli utmanade av andras. Var och en som är med får berätta om en känsla, en tanke och en fundering som samtalet om boken gett upphov till. Alla samtal som följs av Samtal fortsätter är markerade med röd stjärna i programmet. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Lena Sjöström, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2022-01-20
  X
  Dokumentid: 1415142- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526