Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Kommunikation

    Bokmärken och album

    Bokmärken och album hjälper dig göra urval av bilder och dela bilder med kollegor och leverantörer

     

    Bokmärke

    Om du sitter och letar efter bilder till t.ex. nästa nummer av församlingstidningen och hittar en bild som kan passa, så kan du lägga till ett bokmärke till bilden. Under varje bild finns en grå nål och när du klickar på den blir den orange för att ange att bilden är märkt. Om du är i förhandsvisningsläget hittar du nålen till vänster om fliken förhandsvisning. Alla märkta bilder med bokmärke hittar du när du klickar på Bokmärke högst upp. Bokmärken du lägger till finns kvar nästa gång du loggar in.
    Om du vill ta bort bilder från ditt urval, alltså bokmärken, klickar du på den orange nålen så den blir grå. Bilden försvinner inte genast, men kommer inte synas nästa gång du går in bland de märkta bilderna.
    Dina bokmärken syns bara för dig. Om du vill göra en samling bilder och dela med en kollega så använder du i stället funktionen Album.

     

    Album

    Skapa Album

    Ett album är din egen samling med bilder till ett visst ändamål. Album påminner om att sätta bokmärke på ett antal bilder.
    Markera den eller de bilder du vill lägga i ett album genom att klicka på bocken under bilden, klicka på Lägg i album, skriv ett namn på albumet och klicka på plustecknet. Albumet skapas, klicka på Lägg till så läggs bilderna in i albumet. Du kan fortsätta lägga till bilder i albumet genom att markera bilder och välja Lägg i album.
    Klicka på Album högst upp så hittar du albumet och de bilder som finns i.

    Redigera album

    Om du vill ta bort en bild från ett album går du till albumet, markerar bilden och sen klickar du på Ta bort från album. Bilden tas bort från albumet, men raderas inte från Ikon.
    Om du vill ändra namn på albumet klickar du på albumets namn, ändrar texten och sen klickar på den gröna bocken till höger.
    Den första bild du lägger in i albumet blir albumets omslagsbild, alltså den bild som visas i din albumsamling. Om du vill ha en annan bild som omslag markerar du den bilden och klickar på knappen Använd som omslag.

     

    Ta bort album

    Om du vill ta bort ett album klickar du på det albumet så du ser bilderna som finns i. Klicka på papperskorgen så den växlar till en knapp Ta bort. Klicka på Ta bort så är albumet borttaget. Detta visas med en röd papperskorg.

     

    Dela album

    Om du delar ett album kan både du och din kollega lägga till och ta bort bilder, så det blir ert gemensamma urval. Du kan bara dela album med andra användare i Svenska kyrkan och personen du vill dela med måste någon gång ha loggat in i Ikon.
    Gå till albumet du vill dela, klicka på Dela. Klicka i fältet Lägg till fler personer och skriv namnet på den du vill dela med. Vill du dela ett album med fler personer skriver du fler namn i rutan. Sen behöver du bestämma vilka rättigheter den andra personen ska ha. Hoppar du över det här steget kommer personen du delar albumet med inte att kunna göra annat än att se bilderna. Klicka på pilen bredvid namnet så kan du välja Delta och Ladda ner. Delta betyder att den du delar albumet med kan lägga till och ta bort bilder. Vill du att den du delar albumet med ska kunna ladda ner bilder, klickar du i rutan Ladda ner, annars lämnar du den tom. Ett mejl kommer skickas till den du delar med och om du vill kan du skriva ett meddelande. Sen är det bara att klicka på Uppdatera.
    Mottagaren ser albumet i albumöversikten och kan jobba med det på samma sätt som du.

     

    Hämta länk till album

    Du kan skicka en länk till ett album även till en person utanför Svenska kyrkan. Det går inte att länka till en enstaka bild, bara till ett album. Lägg alla de bilder du vill dela med någon i ett album. Klicka så du kommer in i albumet och ser alla bilder. Klicka på Hämta länk så skapas en webblänk till ditt album. Kopiera länken genom att klicka på figuren med två blad till höger om länken. Välj om personen du delar bilderna med ska kunna ladda ner eller inte.
    Öppna Outlook, skriv mottagarens namn som vanligt och klistra in länken i meddelandet. Mottagaren klickar på länken och kan se alla bilder på samma sätt som du, kan klicka på bilderna, läsa texter, nyckelord mm och kan ladda ner bilderna om du har tillåtit det. Mottagaren behöver alltså inte logga in, utan det är bara att klicka på länken så kommer han eller hon åt bilderna i ditt album.

    Tänk på användningsrätten vi har till bilder i Ikon – de får användas inom Svenska kyrkan. De gånger du får skicka till utomstående är om du har anlitat ett företag som till exempel ska göra en trycksak åt er.
    När du vet att mottagaren laddat ner bilderna kan du ta bort länken om du vill. Klicka på Hämta länk och sen Ta bort.

     

    Redaktör och innehållsansvarig
    Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Kommunikation
    Redaktionen , Kommunikation
    Uppdaterad
    2020-07-13
    X
    Dokumentid: 1400405- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526