Block 2 – Hur blir vi relevanta?

Andra blocket fokuserar på hur kommunikationen fungerar för olika åldersgrupper, hur vi möter deras behov och sätter ord på det som är viktigt för just dem.

Genom att prata om bilder som väcker stolthet och nyfikenhet i församlingen utvecklas den gemensamma berättelsen. Församlingen fokuserar också på människors olika livshändelser handlar om att församlingen ska få syn på olika målgruppers villkor, kommunikation och behov. Ett sätt att se vilka grupper man missar i sin kommunikation. Detta avslutas med en filmläxa för att träna församlingen att uttrycka sig i film.

FILMLÄXA: Att filma det som väcker stolthet
    "Stolthet och glädje" Vad gör dig stolt i ditt arbete? Läxan är att i grupper om två personer göra en enkät-film, med svar och klippbilder. Se den här filmen för att höra Jan-Allan Stefansson berätta mera!

• Film är viktigt i sociala medier.
    • Hos församlingarna är det oftast de filmade inläggen som delas och får kommentarer.  Församlingen får syn på vilka som trivs framför och bakom kameran. Att det inte är så krångligt att filma som man tror.
    • Det blir lättare att tänka in film i sin kommunikationsplanering. Exempelvis när du gör ett reportage till församlingstidningen kan du filma en del av intervjun och dela på Facebook.​

Stödmaterial till uppgiften

Theresa Montebelli, Gbg stiftskansli