Arbeta med bilder och bildbanken Ikon

Här får du veta hur vår bildbank Ikon fungerar. Du hittar också generella tips om att arbeta med bilder.

I Svenska kyrkans bildbank Ikon hittar du snabbt och lätt – och helt gratis – tusentals bilder till församlingens webbplats, församlingstidningen, affischer eller annat ni producerar i församlingen. Det enda du behöver för att kunna logga in är ett konto i kyrknätet.

I Ikon finns

• bilder på vanliga ”okyrkliga” saker som vatten, stenar, fåglar med mera
    • bilder från våra verksamheter
    • illustrationer, bland annat en för varje kyrkdag enligt dagboken
    • bilder från det internationella arbetet
    • bilder från våra utlandsförsamlingar.

Logga in i Ikon

Bilderna i Ikon är anpassade till GDPR

Alla nationella bilder och bilder från våra utlandsförsamlingar som syns i Ikon har skriftliga samtycken. Bilder utan skriftligt samtycke är dolda tills vi eventuellt kan inhämta skriftligt samtycke i efterhand.

Skapad:2019-04-23 14:57:00

Här hittar du samtycken som du kan använda när du fotograferar samt instruktioner hur du ska fylla i dessa.

Läs mer om Samtyckesblanketter

Nya bilder i Ikon

Saknar du någon speciell bild i Ikon? Mejla Ikon och berätta så detaljerat som möjligt om ditt önskemål. Kanske kan vi förverkliga din önskan.

Tipsa om en fotografering

Mejla Ikon om du har en verksamhet eller evenemang som lämpar sig på bild så kan vi kanske boka en fotografering.

Bidra med egna bilder

Välkommen att mejla enstaka bilder till Ikon. Har du många bilder kan du använda vår Dropbox eller skicka ett USB-minne. Hör av dig så kommer vi överens om leveranssätt.

Vi behöver veta vem som fotograferat och i vilket sammanhang bilden är tagen. Om det finns personer på bilden som går att känna igen måste de ha gett skriftlig tillåtelse till att bilden används i Ikon.

Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
    2020-09-24