Behörighet till Enhetens bilder

Behörighet till Enhetens bilder styrs av var du arbetar och din behörighetstilldelning

Alla som arbetar i en församling/pastorat som har egen mapp i Ikon kan se och ladda ner bilderna, men det är bara administratörer som kan ladda upp bilder och redigera innehållet. En administratör kan också dölja vissa bilder. Vad du kan se beror alltså på var du arbetar (en användare i församling A kan inte se bilder som hör till församling B) och om du är administratör eller inte.

Under våren 2022 kommer styrning av administratörsbehörighet att flyttas till behörighetswebben för att göra det enklare att hantera behörigheten på lokal nivå.
    Vissa enheter har även användare med behörighet att endast ladda upp bilder. För att underlätta för lokala behörighetsadministratören kommer dessa användare flyttas över till respektive administratörsgrupp. Om det finns användare som inte ska flyttas över, meddela detta till ikon@svenskakyrkan.se senast 24 februari.

Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
    2022-02-07