Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Är bilden fortfarande godkänd för användning?

  Om du har en bild på din dator som du tidigare laddat ner från Ikon bör du kontrollera att den fortfarande är godkänd för användning.

  I och med att Ikon rensats för att säkerställa att bilderna följer GDPR, kan du hamna i situationen att du har en bild på datorn som kanske inte längre är godkänd för användning. Svaret får du genom att kontrollera om bilden finns kvar i Ikon - då är den godkänd.

   

  Om du behållit filnamnet, det sjusiffriga löpnumret, kan du söka på det i Ikon.

  Om du ändrat filnamnet får du gå en annan väg:
  högerklicka på bilden och sedan fliken Information. Läs bildens fotodatum och sök på det i Ikon. På det sättet får du ett begränsat antal bilder att gå igenom.

   

  PS. Behåll alltid bildens löpnummer i filnamnet så blir det enklare att hitta den igen i Ikon.​

   

   

  Från januari 2019 finns bildens sjusiffriga löpnummer sparat i ett metadatafält så det är sökbart även om filen fått ett annat namn. Fältet heter Jobbidentifierare (TransmissionReference) och har id-nummer 103. Windows kan inte visa det fältet, men många andra program kan, till exempel Photoshop och Adobe Bridge. I Photoshop hittar du fältet under Filinformation --> Rådata. Du kan också ladda upp bilden till http://metapicz.com så hittar du TransmissionReference under rubriken XMP.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Gustaf Hellsing, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2020-07-13
  X
  Dokumentid: 1424939- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526