Appen Kyrkguiden

Kyrkguiden är Svenska kyrkans app för den som vill veta vad som händer inom Svenska kyrkan, och som vill ha hjälp att hitta till våra olika kyrkor och aktiviteter. Appen finns för både Iphone och Android.

Kyrkguiden 2.0

Hitta kyrkor, platser och verksamhet

Appen har ungefär 15 000 aktiva användare varje månad.

Med Kyrkguiden kan du hitta den kyrka som är närmast dig, oavsett var i landet du befinner dig. Du kan också söka efter en specifik platstyp, platsegenskap eller verksamhetstyp (kapell, vägkyrka, familjegudstjänst). När du hittat kyrkan eller platsen i appen kan du lätt klicka dig vidare för att läsa mer om både själva kyrkan/platsen och församlingen.

Läs mer om platser och verksamhet med upptäckartiklar

Församlingar, pastorat, stift och den nationella nivån kan komplettera innehållet med så kallade ”upptäckartiklar”, där du i text och bild kan beskriva något speciellt som du vill lyfta hos dig. Det kan till exempel vara en spännande kyrka, barn- och ungdomsverksamhet, guidade turer eller musikarrangemang.

Hur du skapar upptäckartiklar

Varje organisatorisk nivå kan ha två upptäckartiklar åt gången publicerade. Två för församlingen, två för pastoratet, två för stiftet och två för den nationella nivån. Finns det för tillfället inte tillräckligt många upptäckartiklar fylls platserna upp med artiklar publicerade på nationell nivå.

Upptäckartiklarna skapas i artikeladministrationen i administrationsgränssnitet för svenskakyrkan.se

Vilka upptäckartiklar som visas för användaren av appen beror på hens geografiska positionering.

Foto: Gustaf Hellsing och Alex&Martin

Skapad:2019-04-03 22:29:00

För användarna erbjuder Kyrkguiden en väldigt bra service och gör det möjligt för oss som arbetar i Svenska kyrkan att informera både om vår omfattande verksamhet och om allas vårt gemensamma kulturarv, men det kräver lite arbete med innehållet. Här hittar du tio tips för att komma igång eller utveckla redan befintligt innehåll.

Till tipsen om mer kulturarv i Kyrkguiden

Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen
    2019-05-27