Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Kommunikation

  Appen Kyrkan

  Bild från den nya appen "Kyrkan".

  Bild från appen Kyrkan. Foto: Pontus Design

  Svenska kyrkans app för barn, Kyrkan, innehåller förutom flera lekfulla och pedagogiska moment även korta filmer om begravning, dop, vigsel. och varför vi firar jul.

  Filmerna finns i appen men kan även användas fristående, till exempel på webben och i sociala medier. Det finns även en reklamfilm för appen. Filmerna hittar du i youtube-listan nedan.​  

   

  Marknadsföring i digitala kanaler och församlingstidningar 

  Tipsa gärna om appen och filmerna i både Svenska kyrkans och privata digitala kanaler. 

  För er som som gör affischer, församlingstidningar och annat tryckt material finns app-ikonen och förslag på färdiga annonser att ladda ned längst ned på denna sida. Där finns också en QR-kod som länkar direkt vidare till appstore/play-butik för nedladdning av appen, beroende på vilken sorts mobil/platta användaren har.

  Bilderna i bildspelet nedan får gärna användas i marknadsföringssyfte. Bilderna kommer från reklamfilmen och är tyvärr inte tillräckligt högupplösta för att tryckas och skrivas ut alltför stora. Det är även fritt fram att ta egna skärmdumpar från appen för att marknadsföra materialet.

  Pressmeddelande vid lanseringen

  När appen lanserades, i maj 2018, publicerades ett pressmeddelande om appen och en nyhet på svenskakyrkan.se. Det är fritt fram att länka till texterna samt att använda hela eller delar av dem.

  Det går även bra att länka till sidan www.svenskakyrkan.se/appenkyrkan där det står om appen på svenskakyrkan.se. Du som redaktör kan länka till sidan, till exempel genom att använda funktionen "puff (från annan webb).

  • Kyrkomur och grind framför en kyrka.
  • Julkrubban får liv i den animerade filmen ”Därför firar vi jul!”
  • Änglakören sjunger i filmen “Därför firar vi jul!”
  • Jul i Kyrkan.
  • Barn spelar i appen Kyrkan. Bilderna får användas i marknadsförningssyfte.
  • Barn spelar appen Kyrkan. Bilderna får användas i marknadsförningssyfte.
  • Barn spelar i appen Kyrkan.
  • Bild från appen Kyrkan

   

  Bakgrund

  Projektet Digitalt material för barn startades hösten 2017 och avslutades i juni 2018. Målet med projektet var att skapa digitalt material för barn mellan 3 och 6 år. Resultatet blev appen Kyrkan med tillhörande filmer. 

  Projektidén kom från Västerås stift, som fått pengar från satsningen Dela tro dela liv för att genomföra projektet. Det finns även ett kyrkomötesbeslut som bejakar produktion av digitalt material för barn.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Kommunikation
  Redaktionen Kyrkokansliet, Kommunikation
  Uppdaterad
  2019-12-11
  X
  Dokumentid: 1374009- Webid: 21464 - Unitid: 2147483526