Support GIP

• Fråga din lokala IT-person

Kanslistöd är alltid tillgängligt men ibland kan lösningen finnas ännu närmare. På alla GIP-anslutna enheter (församlingar, stift eller motsvarande) finns en kontaktperson eller lokal supportperson som oftast kan hjälpa dig att hitta lösningen på ett problem. Om detta inte hjälper kan du hitta svar på vanliga frågor eller GIP-manualer och lathundar på nedanstående länkar:

Manualer och lathundar

• Utbildningar inom GIP

På Utbildningsportalen samlar vi allt utbildningsmaterial om såväl de gemensamma IT-systemen som GIP.

Utbildningsportalen

Vanliga frågor om GIP

Manualer och lathundar

Kom igång med GIP

Anslut till GIP utanför kyrknätet

Du kan nå ditt GIP-skrivbord även hemifrån, eller på platser utan tillgång till Kyrknätet. Du behöver då ha en lösenordsdosa eller ett mobilpass kopplat till ditt GIP-konto, samt programmet Citrix Receiver installerat på din dator.

IT-säkerhet i GIP

Svenska kyrkan på nationell nivås arbete med IT-säkerhet syftar till att på teknisk väg säkerställa att informationen i IT-systemen och dess tillhörande infrastruktur, däribland den gemensamma IT-plattformen, är skyddad, korrekt och tillgänglig enligt fastställda krav och behov.

Kanslistöd , Kanslistöd
2022-04-13