Ett fel uppstod.

Svenska kyrkans internationella arbete

Julkampanjen

I julkampanjen 2018 lyfter vi de orättvisor och övergrepp som en flicka drabbas av bara för hon är flicka. Kampanjen startar första advent 2 december och pågår till trettondedag jul 6 januari 2019.

Vi kan aldrig acceptera att flickor föds in i förtryck och orättvisor – bara för att de är flickor. Att fattigdom och normer gör att flickor får sämre möjligheter till utbildning, sjukvård eller försörjning. Att de utsätts för sexuellt våld eller könsstympning. Eller att flickor får äta sist och minst.

Det är en ständig kamp om liv och död, som vi måste ta tillsammans.  Därför vill jag nu bjuda in dig, alla dina kollegor och vänner till den livsavgörande kampen!

I årets julkampanj har vi den stora möjligheten att tillsammans kämpa för att ingen flicka ska hotas, utnyttjas eller kränkas. För varje barn är skapad till Guds avbild och har samma värde – oavsett kön.

Vi kommer att lyfta projekt i några olika delar av välden, där vi jobbar med för att skapa samma förutsättningar för både pojkar och flickor. Men med ett särskilt fokus på Tanzania.

Jag hoppas och tror att insamlingsmaterialet, som presenteras i början av september, ska ge kraft, glädje, vilja och inspiration till att samla in så mycket pengar som möjligt. Pengar som blir viktiga verktyg för förändring.

Tänk på att allt det vi gör här hemma i årets julkampanj blir positiv förändring för människor som lever i utsatthet ute i världen.

Låt årets julkampanj bli en viktig och naturlig del i allt det som görs i församlingen under advent och jul. Tack för att du är med!

Claes Anckarman
    Projektledare för julkampanjen

Beställ material inför kampanjen

Skapad: 2014-09-18 13:28:00

I webshopen laddar du hem eller beställer gratis kampanjmaterial för insamlingsarbete i församlingen. Klicka på knappen webbshop här nedan. Välj din församling och klicka på Internationellt arbete och sedan på Julkampanjen. Beställt kampanjmaterial börjar skickas ut i den ordning beställningarna kommer in. Beställ helst innan den 1 november.

Har du frågor så mejla gärna Givarservice eller ring 018-16 96 00.​

Klicka på knapparna nedan så hittar du det du behöver för att planera julkampanjen.

Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Julklappar & julkort Sociala medier Rapportera resultat Om julkampanjen
    Filer för nedladdning
    Susanna Olivin, Svenska kyrkans internationella arbete