Schyst resande

På många orter där Svenska kyrkan finns, finns också många turister

Med information om Schyst resande och hur man kan göra schysta avtryck inför, under och efter sin resa vill Svenska kyrkan i utlandet bidra till att sprida kunskap kring hur vi som turister kan bidra till en bättre förutsättningar för människor och miljö.

Nätverket Schyst resande

Schyst resande är ett samarbete mellan Union to Union, Fair Action, Hotell- och restaurangfacket, IOGT-NTO-rörelsen, Svenska kyrkan, Unionen och Real Star. Läs mer om hur du kan bli en schyst resenär på Schyst resandes webbplats​

#varjedropperäknas

På många platser dit vi svenskar reser nu i vinter förvärras vattenbristen av hotellens flitiga tvättande av lakan och handdukar, stora pooler, välbevattnade golfbanor och turisternas egen vattenkonsumtion. Därför sparkar Schyst resande igång kampanjen ”Varje droppe räknas!”, för att få turister att spara vatten på semestern.

Som en av medlemsorganisationerna i nätverket vill vi gärna dela vad vi kan göra tillsammans - dela gärna du också! #varjedropperäknas

Lär dig mer om hållbart resande

Annika Gustafsson, Valwebben
    2018-01-29