Policy och riktlinjer

Om lokalförsörjningspolicyn

För utlandsfastigheterna gäller en lokalförsörjningspolicy. Policyn ger övergripande ramar och vägledning för lokalförsörjning. Den ger utlandsförsamlingarna tydliga spelregler att förhålla sig till och hjälper församlingarna att utföra sitt uppdrag.

Lokalförsörjningspolicyn är fastställd av kyrkostyrelsen och generalsekreteraren och ska följas av hela utlandskyrkans verksamhet.

Begreppet lokalförsörjning

Med lokalförsörjning menas alla de aktiviteter som krävs för att från tid till annan se till att kyrkans verksamhet har ändamålsenliga lokaler. Huvudsakligen ingår verksamheter som att bygga om, planera, förvärva och avveckla lokaler. Där ingår också skötsel, drift, underhåll och administration.

Vad dokumenten innehåller

Lokalförsörjningspolicyn förtydligar fördelningen av ansvar och skötsel av fastigheter och lokaler mellan den nationella nivån och utlandsförsamlingen. Det gäller frågor kring drift, administration, underhåll och ombyggnation.

Riktlinjerna kompletterar lokalförsörjningspolicyn genom att konkretisera den till ett styrande regelverk.

Ladda ner dokumenten

Urban Zackrisson, Avdelningen för fastigheter, kulturarv och service