Kyrkobokföring

En man och en kvinna vigs, i förgrunden en präst.

Foto: Alex & Martin

I varje utlandsförsamling ska man ha uppgifter i kyrkobokföringen enligt de anvisningar som finns framtagna och enligt de anvisningar som finns för kyrkoherden vad gäller hanteringen av inträden i och utträden ur Svenska kyrkan.

Vi har samlat informationen på två olika sidor, en om kyrkliga handlingar och en om kyrkotillhörighet. Klicka på rubrikerna nedan för att komma till respektive sida:

Kyrkliga handlingar

Kyrkotillhörighet

Finns frågor för kyrkobokföringen kontakta kyrkokansliet i e-post kbokutland@svenskakyrkan.se​

Viktigt att kryptera personuppgifter!

Dataskyddsförordningen - GDPR - innebär ökade krav på hur vi hanterar våra medlemmars personuppgifter. Exempel på detta är inrapportering av kyrkobokföring till Kyrkokansliet, t.ex. dop- och konfirmationsblanketter.

Att använda sig av e-post är problematiskt, eftersom det finns risk att informationen hamnar hos annan än den avsedda mottagaren. Om vi ändå måste använda e-post är det viktigt att det känsliga innehållet krypteras.

Mer information i ämnet finns på vår interna hemsida. Där hittar du också en lathund med instruktioner om hur du installerar och använder krypteringsprogrammet 7-Zip. Klicka här för att komma till sidan.

Har du frågor? Skicka då ett mail till: kbokutland@svenskakyrkan.se

Charlotta (Lotta) Sporrong, Avdelningen för gemensamma funktioner
    2017-10-12