Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Svenska kyrkan i utlandet

  Kommunicera om utlandskyrkan

  Här kan du som arbetar med kommunikation i en församling i Sverige hitta material för att informera om Svenska kyrkan i utlandet, exempelvis affischer, bilder och redaktionella texter.

   

  Affischer

  I Svenska kyrkans webbshop kan du gratis ladda ner en affisch om Svenska kyrkan i utlandets arbete, att skriva ut. Affischen finns i A3- och A4-format. Gå till webbshopen med nedladdningsbara affischer 

  Information på webb

  Det finns många gripande berättelser om Svenska kyrkan i utlandet. Bjud dina läsare på dem! Du publicerar dem på församlingens webbsida genom att infoga en puff från en sida. Du kan också lägga upp en av de filmer med vittnesbörd från utlandskyrkans verksamhet som finns på Vimeo, direkt på din församlingswebb.

  Vi rekommenderar att du puffar till dessa sidor:

  Artikel i församlingstidningen

  Publicera gärna en artikel i församlingstidningen. Du får gärna använda texterna i artiklarna nedan. 

  Artiklar

  Ladda ner högupplösta bilder
  Nedan finns ett urval högupplösta bilder att ladda ner till ovanstående artiklar. Du kan också söka bilder själv, på bildbanken Ikon, sök då på Svenska kyrkan i utlandet. Det går också att söka specifikt på land, stad eller person. Mejla medarbetarna på Ikon om du har frågor. Obs att inte alla bilder som syns på webben ihop med artiklarna finns inedladdningsbara här. 

  Tipspromenad och annat material till kyrkkaffe och andra träffar

  På intranätet finns mer tips och material för kommunikation i församlingen om Svenska kyrkan i utlandet. Du kan till exempel skriva ut och hänga upp en färdig tipspromenad, visa en kort film i samband med rikskollekten, Det finns också annat material att beställa. 

  Insamling & kollektvädjan ​

  Oktober är Svenska kyrkan i utlandets kampanjperiod. Den infaller perioden mellan Mikaelidagen (i slutet av september) och rikskollekten på Alla helgons dag. Det finns ytterligare en rikskollekt i juli.

  Kollekterna är mycket viktiga eftersom Svenska kyrkans församlingar utomlands behöver bekosta en stor del av sitt arbete själva. Under dessa perioder är det fint om du som kommunikatör lyfter fram Svenska kyrkan i utlandet.

  Aktuell kollektvädjan för rikskollekter och församlingskollekter.

  Bildspel

  Här finns ett bildspel du kan använda för att informera om utlandskyrkan.

  Fler bilder från utlandskyrkans verksamhet

  Redaktör och innehållsansvarig
  Johanna Holmlund Lautmann, Svenska kyrkan i utlandet
  Uppdaterad
  2021-09-27
  X
  Dokumentid: 1402903- Webid: 1329903 - Unitid: 2147483092