Utlandskyrkans ekonomi & gåvor

Pengar

Pengar Foto: Gunnar Hellsing

Här kan du läsa om varför utlandskyrkan är beroende av gåvor. Du får också information om insamlingsperioder, tips på hur du kan hjälpa till med insamling.

Så bekostas verksamheten

Svenska församlingar utomlands får bara delvis stöd genom kyrkoavgiften. I genomsnitt måste varje utlandsförsamling samla in ungefär hälften av det de behöver för sin verksamhet själva. Det gör de genom basarer, konserter och genom att besökare ger gåvor och är medlemmar lokalt.

Ändå kämpar många församlingar i utlandet för att få ekonomin att gå ihop, och för att kunna finnas för svenskar utomlands. Därför behövs gåvor och månadsgivare

Här finns information om insamling till utlandskyrkan

Inför och i samband med de tre rikskollekter som tas upp till utlandskyrkan så sprider vi uppmaning att ge gåvor. Särskilt riktas informationen till utlandskyrkans ombud, som i sin tur för den vidare i sina församlingar och stift. Den särskilda Insamlingsperioden för utlandskyrkan pågår 3 okt-6 nov.

Du hittar information om att ge gåvor till utlandskyrkan här på intranätet, men också i följande kommunikationskanaler:

Rikskollektdagar 2021

Några gånger under året samlar vi in lite extra till Svenska kyrkan i utlandet. Det sker genom rikskollekter. Inför insamlingstillfällena kommer du kunna ladda ned kollektvädjan som en pdf här på sidan.

• 18 juli, Kristi förklarings dag - ladda ner kollektvädjan
    • 3 oktober, den helige Mikaels dag (start insamlingsperiod)
    • 6 november, Alla helgons dag ​(avslutning insamlingsperiod)

Kollekt till barn och unga, diakoni, musik eller mobila präster

När ni tar upp extra kollekter eller har kyrkkaffe / försäljning i församlingen så går det bra att öronmärka det ni får in till något av våra särskilda ändamål.
    Läs mer här om vilka insamlingsteman som finns att välja på.

Extra församlingskollekt

Det betyder väldigt mycket om församlingen har möjlighet att ta upp extra kollekter under året, utöver rikskollekterna. Den kan användas när som helst under året.

Fler sätt att ge

Swish, bankgiro mm

Swish: 9016031
    Plusgironummer: 90 16 03-1
    Bankgironummer: 901-6031

Inbetalning från utlandet:
    SWIFT/BIC: NDEASESS
    IBAN: SE25 9500 0099 6026 0901 6031 Svenska kyrkan i utlandet kontrolleras av Svenska insamlingskontroll.

2021-06-22