Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Svenska kyrkan i utlandet

  Nyfiken på att arbeta utomlands?

  Kyrkoherde Maria Scharffenberg på väg på sjukbesök i Wien.

  Kyrkoherde Maria Scharffenberg på väg på sjukbesök i Wien. Foto: Carl Anders Nilsson/Ikon

  Har du ett stort engagemang för Svenska kyrkan i utlandet? Välkommen att söka en tjänst i någon av våra församlingar utomlands!

  Är du sugen på äventyr och vill ha ett arbete med bredd i arbetsuppgifterna? Hos Svenska kyrkan i utlandet hamnar du rätt! Att arbeta utomlands är spännande och många gånger mycket annorlunda jämfört med en församlingstjänst i Sverige.

  Nya idéer och inspirerande samarbeten uppstår i en vardag där alla hjälps åt. Kantorn rycker in i serveringen, en besökare erbjuder sig att designa basarinbjudningar och kyrkoherden agerar vaktmästare.

  Till en utlandsförsamling kommer både vana och ovana kyrkobesökare. Den viktigaste uppgiften för samtliga anställda är att se människan, och få honom/henne att känna sig välkommen.

  Möten sker i gudstjänsten, vid sjukhussängen, i fängelset och i kyrkans café över en kopp kaffe. Detta betyder att en person som tjänstgjort utomlands har med sig massor av värdefulla erfarenheter och arbetssätt tillbaka till Sverige. 

  Många som arbetat i utlandsförsamling upplever att de är "mer kyrka" utomlands och människor de möter visar ofta stor uppskattning.

  Arbetet i en utlandsförsamling är diakonalt till sin karaktär. Arbetsuppgifterna har olika inriktning beroende på hur församlingen ser ut, till exempel om kyrkan finns i en storstad eller på en turistort. Detta innebär att varje tjänst som är ledig har sin särskilda beskrivning av arbetsuppgifter och krav.  ​

  Vad krävs för en utlandstjänst?

  Till de formella kraven hör att du är medlem i Svenska kyrkan, behärskar minst ett annat språk än svenska och har körkort. Dessutom kan det finnas särskilda krav, beroende på vilken tjänst du söker. Bland de personliga egenskaperna värdesätter vi att du är öppen, flexibel och tycker om att möta människor samt att du klarar vardagens tvära kast. En vanlig arbetsdag kan innehålla såväl glad vigselakt som tragiskt möte med anhöriga till en döende på sjukhus. Tjänsterna varar upp till fem år och omfattas av kollektivavtalet för Svenska kyrkans utlandsanställda.

  Följande tjänster brukar finnas:

  1. Kyrkoherde
  2. Komminister
  3. Diakon
  4. Kyrkomusiker
  5. Assistent med pedagogisk inriktning
  6. Assistent med diakonal inriktning
  7. Assistent med musikalisk inriktning

  Intresserad av att söka?

  Alla lediga tjänster utannonseras på Svenska kyrkans webb och ofta i Kyrkans Tidning. I annonserna presenteras de krav som ställs för den lediga befattningen. Vissa tjänster är lokalanställningar, vilket innebär att det är kyrkorådet i den lokala utlandsförsamlingen som blir din arbetsgivare.

  Lediga tjänster

  Här hittar du aktuella tjänster i Svenska kyrkan i utlandet. Välj "Svenska kyrkan i utlandet" under "Jobbkategorier".

  Redaktör och innehållsansvarig
  Susanne Gorne, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2020-10-29
  X
  Dokumentid: 1356662- Webid: 1329903 - Unitid: 2147483092